ODS a TOPce dochází trpělivost: VV by měly pryč z vlády

14.05.2011 7:59

Některým zástupcům koailčních stran už se skandály zmítanými Véčky došla trpělivost. Tato strana by tak podle nich měla opustit vládu.

ODS a TOPce dochází trpělivost: VV by měly pryč z vlády

Ač nejnovější nahrávka, která unikla z nitra VV, kromě nepříjemností zatím existenci vládní koalice neohrozila, koaliční partneři této strany, tedy zástupci ODS a TOP 09, už začali hovořit o možném odchodu Véček z vlády.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

Pospíšil už na to nemá nervy

"Nahraný rozhovor osobně považuji za mimořádně závažný, budeme se na grémiu bavit, jak dál postupovat. Nemohu ani vyloučit variantu ukončení spolupráce s Věcmi veřejnými," uvedl pro Mladou frontu Dnes ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

SLEDUJEME kauzu: Peníze za mlčení ve VV  a nahrávka Kočí

Nečase nahrávka nezajímá

Ten však v čele ODS zůstává zatím s tak radikálním názorem sám. Například premiér Petr Nečas, který se zotavuje z lékařského zákroku, vzkázal, že jej svět tajných nahrávek nezajímá.

Pospíšil má ale pomyslného spojence v čele TOP 09. Je jím předseda poslanců této strany Petr Gazdík.

Spolupráce jen těžko, říká Gazdík

"Pokud to VV nevysvětlí, tak jás i těžko dovedu představit spolupráci," uvedl pro deník s tím, že další zveřejněná nahrávka poškodila obraz koalice tak, že se stává naprosto nevěrohodnou.

Shnilá Véčka

"Tato strana, která si dala do štítu boj s korupcí, tam (na nahrávce, pozn. aut.) mluví o čarování se svým financováním. Ona má být první, kdo okamžitě vystoupí av še zveřejní,a by vyvrátila veškerá podezření. Tady je cosi shnilého," uvedl Gazdík v rozhovoru pro MF Dnes.

Vláda se přitom za ani ne rok své existence potýkala už s řadou skandálů. Dotkla se jí třeba aféra kolem exministra životního prostředí Pavla Drobila, Alexandra Vondry (oba ODS) nebo již několika nahrávek kolem financování a poměrů ve Věcech veřejných.

Více čtěte:

Venku je další nahrávka. Bárta prý donáší Klausovi a přitom jej ovládá

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…