Bárta se opřel do ODS. Ohledně ProMoPra je prý spojená s ČSSD

15.05.2011 19:37

Vít Bárta je odhodlán zabránit "oficiální velké koalici" ČSSD a ODS. Jeho strana se tak prý ve vládě bude snažit udržet. I přes skandály, které jí v zmítají.

Bárta se opřel do ODS. Ohledně ProMoPra je prý spojená s ČSSD

Bývalý šéf resortu dopravy a neformální šéf Věcí veřejných své příznivce přesvědčuje o tom, že i přes zveřejněné nahrávky a skandály, které jeho stranou cloumají, má smysl, aby zůstala v koaliční vládě.

Socialisté hrají divadlo

"ČSSD s námi zase hraje velké theatrum. Jak dokazuje rozhovor šéfa NKÚ Dohnala pro Týden.cz, kauza ProMoPro měla být zametena pod koberec, a to na přání ČSSD," napsal na svém facebookovském profilu v neděli Bárta.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV  

A právě spojenectví ČSSD a ODS, které je podle něho patrné zejména ve chvílích, v nichž jde o "velké peníze", je podle něho motivací pro další působení VV ve vrcholných patrech politiky.

"Právě takovéto informace mě utvrzují v tom, že VV dělají dobře, když zůstávají ve vládě a nedopustí tak oficiální velkou koalici ČSSD a ODS," uzavřel na Facebooku Bárta.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Kolem jeho osoby bylo v minulých dnech velmi rušno. Na ve čtvrtek zveřejněné nahrávce se chvástal úzkými vazbami na prezidenta Václava Klause či vlivem, který údajně mají jeho lidé na ministerstvu financí.

Byl jsem opilý, hájil se Bárta

Svá prohlášení z březnové schůzky VV, z níž nahrávka pocházela, posléze vysvětlil tím, že byl opilý a machroval. "Vy nikdy nemachrujete? Je kruté zjištění, že ani doma u vína se svými kamarády si nemůžete zamachrovat," uvedl v sobotním deníku Právo.

Psycholog: Alkohol ho neomlouvá

Argumentace opilstvím však příliš neobstála.  "Jde o to, jestli mu to společnost vezme nebo ne. Jestli si lidé řeknou, tak se napil a my mu to omluvíme, anebo ho omlouvat nebudeme. Opilost ho podle mě nicméně neomlouvá," komentoval Bártovy argumenty pro ParlamentníListy.cz psycholog Karel Humhal.

Články o Vítu Bártovi najdete ZDE

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…