Bojují VV proti korupci? Nevěrohodně, myslí si Gazdík

16.05.2011 9:19

Politici VV sami sebe pasovali do role hlavních bojovníků s korupcí, tématu podezřelého financování stran se ovšem vyhýbají, což se nelíbí ani jejim koaličním partnerům, ani právníkům. Nahrávky z VV totiž ukazují na podezřelé finacování nejmenší vládní strany.

Bojují VV proti korupci? Nevěrohodně, myslí si Gazdík

Ústředním bodem programu Věcí veřejných před loňskými sněmovními volbami byl boj s korupcí. Předseda poslaneckého klubu TOP09 a Starostové Petr Gazdík má ovšem za to, že v současnosti už jejich boj nevypadá tak věrohodně jako tehdy. Aby se nejmenší vládní straně opět dalo věřit, musí prý rozkrýt své financování. Zprávu přinesl. Server Tyden.cz.

"V Johnově protikorupční strategii nebyl ani bod o financování politických stran. Věci veřejné by měly okamžitě zveřejnit financování strany i jejich nakladatelství. Jinak je jejich boj proti korupci nevěrohodný," uvedl Gazdík (TOP09/STAN).

Peníze pro VV neznámo odkud

Na další nahrávce z kroužku politiků nejmenší vládní strany, která byla zveřejněna minulý týden, se mluví také o tom, že poslanec VV Michal Babák čaruje s financemi strany. „No, jestli Babák čaruje tak, jak se vypráví, že přinese v pytli půl milionu a zadá vložit na účet Věcí Veřejných, tak prosím, tak to ať nečaruje," prohlašuje na nahrávce dnes již bývalý poslankyně VV Kristýna Kočí.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

Nad zmiňovanou nahrávkou se pozastavují i právníci. Advokát Josrf Lžičář např. prohlásil, že by se celou situací měla zabývat i policie. Může se prý stát, že z toho nakonec nic nebude, ale je to podezřelé.

Nepřehlédněte: Profesorka k nahrávce: Myslí si, že jsou lidé mentálně postižení

"Pokud se něco takového objeví, mělo by se to okamžitě prošetřit, i kdyby z toho nakonec nic nebylo. Podezření, že finanční prostředky by mohly být z trestné činnosti, je tady značné," upozorňuje advokát. Policie celý případ už prověřuje, ale s ohledem na probíhající šetření nechce záležitost komentovat.

Dále čtěte:

Gazdík: Véčka musí ukázat účty. Topku zajímá "Babákův pytel"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…