Bárta ostřeluje Kmentu kvůli dokumentu. Novinář jej asi zveřejní

17.05.2011 12:09

Budova na odstřel a střelmistr. I tak by se dal charakterizovat vztah mezi Vítem Bártou a Jaroslavem Kmentou. Několikadílný seriál popisující praktiky Víta Bárty spolu s nedávno zveřejněnými nahrávkami nejužšího vedení strany, vycházející v MF Dnes, jen dokreslují morální úpadek politiky.

Bárta ostřeluje Kmentu kvůli dokumentu. Novinář jej asi zveřejní

Vít Bárta, jak je jeho dobrým zvykem, se proti tvrzení Jaroslava Kmenty ohradil. Tentokrát však proti samotné existenci dokumentu tohoto typu.

Podle dokumentu, který má k dispozici MfD, komu se podaří získat pro stranu peníze, ať už z veřejné zakázky či formou sponzoringu, náleží prý odměna.

Psali jsme:
Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří

"A to 20 procent z prostředků získaných ve prospěch VV," napsal v dokumentu údajně Bárta. Z dokumentu je podle Kmenty patrné, že se členové VV měli snažit vytěžit co nejvíce prostředků z veřejných zakázek. Ve vyjádření pro naší redakci se Bárta proti existenci dokumentu tohoto typu ostře ohradil.

"Odmítám existenci dokumentu, kde bych motivoval kohokoliv k předražování zakázek nad tržní cenu. Naopak na ministerstvu dopravy jsem všechny zakázky zlevnil o 2,5 až 5 procent pod vysoutěženou cenu," hájí se pro ParlamentníListy.cz Bárta proti argumentu Jaroslava Kmenty.

Celá obhajoba Víta Bárty zde:
Bárta (VV): Kmenta má jediného svědka. Škárku

Žádné překvapení

Jaroslav Kmenta na dotaz naší redakce potvrdil, že má samozřejmě několikastránkový dokument k dispozici. "Zvažuji jeho zveřejnění, a to že se pan Bárta ohradil, mě vůbec nepřekvapuje. Udělá to vždy, když něco vydám. Jednou mě napadne z manipulace po druhé z vytržení z kontextu," uvedl pro ParlamentníListy.cz Kmenta. Na dotaz, zda je dokument Bártou signován či zda obsahuje jiné identifikační znaky, Kmenta však neodpověděl.

Kdo komu

Bývalý poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka existenci dokumentu pro MF potvrdil. "Ten dokument, který mi ukazujete znám. Byl materiálem užší skupiny VV, která se zcela pravidelně scházela u pana Bárty," uvedl Škárka v rozhovoru pro MF Dnes.

Paradoxně se však pro server ParlamentníListy.cz přiznal, že to byl právě on, který dal panu Kmentovi dokument k dispozici.

"Ano já jsem mu jej předal. Není zde přímo podpis Víta Bárty, ale jeho autorství je z celé korespondence patrné a jeho jméno je uvedeno i ve vlastnostech mailu," sdělil ParlamentnímListům.cz Škárka. Podle něj byla Karolína Peake, dnes předsedkyně klubu, navíc pověřena dopracováním právního rámce celého dokumentu.

Poslankyně Lenka Andrýsová, která nebyla nikdy zachycena na žádné interní nahrávce užšího vedení redakci odpověděla, že o existenci dokumentu nic neví.

"Žádný takový záměr ani dokument ve VV jsem nezažila a nic takového bych nikdy nepodpořila," uvedla pro ParlamentníListy.cz Andrýsová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…