Odbory sáhnou hluboko do kapsy. Protest je stál 4,5 milionu

22.05.2011 16:39

Protestní pochod a demonstrace na Václavském náměstí přijdou odbory pěkně draho.

Odbory sáhnou hluboko do kapsy. Protest je stál 4,5 milionu

Náklady odborů na uspořádání sobotní demonstrace proti vládním reformám totiž odhadl předseda Českomoravské komory odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil na zhruba 4,5 milionu korun. Uvedl to v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce. Podle Zavadila byly náklady přibližně poloviční v porovnání s protestem loni v září, který stál kolem devíti milionů korun. 

Levněji než loni

"Myslím, že to bude tak polovina," prohlášil Zavadil. Cena podle něj bude záležet na tom, kolik autobusů bude nutné zaplatit, byly jich stovky. "Tentokrát nás vyjdou podstatně levněji, protože tentokrát přišla veřejnost," dodal.

Protestní akce v centru Prahy proti chystaným vládním reformám důchodového, penzijního a zdravotního systému se zúčastnilo přes 40 000 lidí. Část z nich přivezly dva zvláštní vlaky ze severní Moravy, které nechalo vypravit vedení ČMKOS. 

Pošta protest nedotovala

Šéf odborářů  odmítl informace, že zaměstnanci České pošty, kteří se zúčastnili protestu, obdrželi od své centrály 300 korun. Podle Zavadila se to týkalo jen jedné základní odborové organizace a nemůže to vyznění sobotní demonstrace poškodit. "To nebyla centrála, ale základní organizace a bylo to z příspěvků těch lidí, kteří si je platí," hájil poštu Zavadil.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

8:20 Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

Boje na nové severovýchodní frontě mezi Ruskem a Ukrajinou dále pokračují. Bojuje se o město Vovčans…