Doktor Vít Bárta: Na internet vyvěsil diagnózu novináře Kmenty

22.05.2011 18:38

Neformální lídr Věcí veřejných se skrz anekdotu opět opřel do novináře Jaroslava Kmenty. Cíl jeho slova splnila - žurnalista se skutečně pobavil. A Bártovi doporučil, aby se místo politiky věnoval spíš humoristické oblasti. Šla by mu prý lépe.

Doktor Vít Bárta: Na internet vyvěsil diagnózu novináře Kmenty

Vít Bárta vyhlásil deníku Mladá fronta Dnes, který opakovaně přinesl informace diskreditující Věci veřejné a zejména jeho samotného, válku. Již v týdnu se opřel do kmenového novináře tohoto deníku Jaroslava Kmenty. A v klidu jej nenechal ani o víkendu.

Na svůj facebookovský profil si totiž v sobotu večer pověsil anekdotu atakující právě tohoto žurnalistu. Pojmenovat ji lze jednoznačně. Kameňák.

Kmenta je bezpáteřní. Jako Vondra

"Kmenta získal tajnou lékařskou zprávu ze Střešovic - rentgenový snímek zad ministra Vondry, prý měl problémy s páteří. Nicméně přísně utajované zjištění je, že Vondra žádnou páteř nemá. Problém je, že Kmenta se to bojí zveřejnit, neb se bojí, že trpí stejnou diagnózou," napsal Bárta.

Bárta hlásí: Mám stopy, které mě očistí

Ač politik uvedl, že se jedná pouze o "vtip", je patrné, že jde o útok na novináře, který se navíc opírá i do zdravotních potíží ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Ten byl nedávno kvůli vážným bolestem zad hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici a hrozila mu dokonce operace. Ta nakonec podle lékařů, kteří Vondru koncem týdne propustili domů, nutná nebude. Postačí prý ambulantní léčba.

Co se týče samotného Kmenty, cíl anekdota však splnila na výbornou. Bártův nevybíravý verbální útok totiž žurnalistu velmi pobavil. "Vtip mě rozesmál," reagoval pro ParlamentníListy.cz novinář.

Jako politik selhal. Anekdoty mu ale jdou

Vít Bárta by se navíc soudě dle jeho anekdotických schopností podle Kmenty měl realizovat spíše v oblasti humoristické, než té politické. "Konečně našel svou parketu. Jako politik selhal. Ale jako bavič je dobrej. Takový český Oskar Vtipkař," zhodnotil Bártovy dispozice novinář.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Ohledně etiky a možných důsledků přestřelky mezi vrcholným politikem a novinářem ParlamentníListy.cz kontaktovaly mediálního odborníka  Jiřího Mikeše. Podle toho je reakce Jaroslava Kmenty na Bártovo "vtipkování" výrazem žurnalistovy profesionality.

Kmenta je profesionál. Vola ze sebe neudělá

"Kmenta se vyzná. Na takové vtipy nemá smysl reagovat nesouhlasně. Udělal by ze sebe vola," zhodnotil lapidárně možné důsledky války mezi Bártou a Kmentou.

Bártovy obálky za poslušnost: Johnův muž prý brzdil vyšetřování

Mladá fronta Dnes perem Jaroslava Kmenty i dalších v posledních dnech a týdnech zveřejnila hned řadu informací, které poškodily jak Věci veřejné, tak zejména právě Víta Bártu. Informace o nahrávkách z nitra VV doplnila také přepisy e-mailové komunikace jejích členů nebo zprávami o kodexu, tabulkách hodnocení nebo systému stranických funkcí.

Bárta obvinění popírá a tvrdí, že jde o komplot, za nímž stojí dnes již bývalí poslanci Věcí veřejných Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí.

Škárka, Kočí a tak dál

 "Když si přečtete jejich vyjádření, že by se oba do VV rádi vrátili, tak stále bojují o dvě věci: o přeběhlíky z poslaneckého klubu a o schizma ve VV. Čím větší destabilizace, tím větší naděje, že budou moci udělat s TOP 09 a ODS vládu s nějakým množstvím přeběhlíků. Ten plán je pořád stejný, když nevyšel na první pokus, budou se snažit, aby vyšel na druhý či třetí," uvedl Bárta v aktuálním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Více čtěte:

Johnova véčka a boj s korupcí. Úspěch. Nestačily si nahrabat
Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří
John rozpálil ODS do běla: John se zbláznil. Véčka zavřít do ústavu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…