Sobotka proti Němcové: Chceme předčasné volby

23.05.2011 5:52

ČSSD by v současnosti nesložila vládu tak, aby mohla realizovat své plány a reformy. Proto žádá předčasné volby. Ovšem až poté, co padne vláda.

Sobotka proti Němcové: Chceme předčasné volby

V případě, že padne vláda, chtějí členové ČSSD vyvolat jednání předčasných volbách. Uvedl to v neděli předseda ČSSD Sobotka.

Svým vyjádřením tak odmítl slova předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové (ODS), která řekla, že by po případném pádu koaličního kabinetu měl mít možnost skládat vládu právě on.

Němcová krach nezakryje

"Sociální demokracie odmítá snahu místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové zakrýt krach současné pravicové vlády a dopady všech korupčních podezření a vládních skandálů, které koalici od samého začátku provází, verbálními útoky na politiku opoziční ČSSD," reagoval v neděli pro agenturu Mediafax na výroky předsedkyně sněmovny předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Sobotka (ČSSD): Zásah do stavebního spoření nabourá ekonomiku ČR

Němcová v nedělním diskuzním pořadu Partie na televizi Prima uvedla, že dojde-li k pádu současné vlády, preferuje před vypsáním předčasných voleb to, aby dostal šanci složit vládu právě Sobotka.

Vládní krize

"ČSSD trvá na tom, že po případném pádu nefunkční pravicové vlády Petra Nečase upřednostňuje jednání s ostatními politickými stranami o termínu konání nových voleb," uvedl Sobotka a dodal, že současné rozložení sil v ČSSD neumožňuje sestavit vládu, která by jí dopomohla k realizaci programu. 

Více čtěte:

Sobotka (ČSSD): Demokratické vlády nemohou lidem lhát do očí

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…