Další neoprávněný titul? Sociální demokrat opsal prý část diplomky

23.05.2011 19:40

S opsanými, nebo částečně opsanými diplomovými pracemi se na politické scéně téměř roztrhl pytel. Dalším, kdo zřejmě neoprávněně užívá titul, je poslanec ČSSD Miroslav Svoboda.

Další neoprávněný titul? Sociální demokrat opsal prý část diplomky

Sociálnědemokratický poslanec údajně ve své diplomové práci doslovně zkopíroval dlouhé pasáže textů jiných autorů, aniž by udal zdroj těchto citací. Uvedl to server Aktuálně.cz. 

Kopíroval a kopíroval. Přesto titul dostal

Dlouholetý pražský poslanec ČSSD Svoboda používá titul Ing. Podle Aktuálně.cz ho získal právě na základě diplomové práce, která bez citací kopíruje cizí texty. Má jít o odborné stati ekonomických expertů nebo o vládní materiály, které byly připraveny pro jednání kabinetu a úředníků. 

Svobodova práce z roku 2006 je běžně dostupná v knihovně pražské Vysoké školy finanční a správní, kde Svoboda titul získal, uvedl server. Svoboda v reakci na zjištění Aktuálně.cz řekl, že práci psal sám. Nevyloučil ale, že může obsahovat části převzaté od jiných autorů. 

Kontrola: Vše je v pořádku

O Vysoké škole finanční a správní se hovořilo už před dvěma lety, kdy média informovala o tom, že někteří pražští politici získali na této škole nezvykle rychle titul.

Dodržování jejích vnitřních předpisů  při přijímání a přestupech studentů prověřovalo poté koncem roku ministerstvo školství, žádné formální pochybení ale nezjistilo. Akreditační komise došla ke stejnému závěru.

Více:

ČSSD opět navrhne zákon na odebírání nepoctivých titulů

Ohlídal (ČSSD): Kauza s tituly se netýká jen plzeňských práv

Primátorka Řápková má výpadky ve znalostech z práva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …