Praha o dotacích jednat nebude. Svobodův návrh bude stažen

25.05.2011 5:54

Pražští zastupitelé nebudou tento čtvrtek jednat o rozdělení rozpočtové rezervy mezi radnice jednotlivých městských částí. Právě to přitom původně měli v plánu.

Praha o dotacích jednat nebude. Svobodův návrh bude stažen

Klub ODS se totiž v úterý těsnou většinou jednoho hlasu usnesl na tom, že návrh vypracovaný primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) bude stažen a bude se přepracovávat.

Více čtěte: Ostrý boj v pražské ODS. Primátor štědře naděluje radním 

Novinářům to řekl předseda pražské ODS Rudolf Blažek. Právě tato partaj je přitom v Praze kvůli sporu o dotace rozdělena na dvě křídla.

Spory jsou vážné. A dlouhodobé

O vnitrostranickém boji informovaly jako první ParlamentníListy.cz. Neshody   mezi skupinou kolem primátora Bohuslava Svobody a většinou občanských demokratů se šéfem regionálního sdružení Borisem Šťastným v čele se totiž rozhořely už před delší dobou.

Do Svobodova křídla přitom podle informací redakce patří všichni radní ODS, tedy Ivan Kabický, Josef Nosek, Aleksandra Udženija a  Radek Lohynský, ale také zastupitel Jan Kalousek. Křídlo Šťastného má většinu zastupitelů ODS.

Rozkol: Koalice ODS a ČSSD v Praze se pře o místo v radě

Situace na pražském magistrátě je přitom napjatá i jinak. Už brzy totiž vyprší termín smírčího řízení, po němž může být vypovězena koaliční smlouva. Právě toto téma mohlo být probíráno i na čtvrtečním, nyní již zrušeném, jednání. 

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…