Závodník Loprais bude radit nové ředitelce Besipu

27.05.2011 13:43

Oddělení ministerstva dopravy Besip má novou ředitelku. Stane se jí Kateřina Budínová, nahradí nedávno odvolaného Ondřeje Valentu.

Závodník Loprais bude radit nové ředitelce Besipu

Nové ředitelce Besipu bude radit český automobilový závodník Karel Loprais, který několikrát vyhrál ralley Paříž - Dakar. Úředníci hodlají využít jeho mnohaletých zkušeností.

Loprais v mnohém poradí

„Kateřina Budínová oddělení Besipu povede, ale bude se s panem Lopraisem o spoustě věcí radit," řekl serveru iDnes.cz mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.

Budínová má zkušenost s propagací, komunikací a s fungováním státní správy. V minulosti také řídila kampaně, na které se zaměřuje i Besip.

Valenta byl v Besipu jen dočasně

Předchozí ředitel Ondřej Valenta vedl Besip jen pár měsíců. Do funkce ho jmenoval exministr dopravy Vít Bárta. Současný ministr Radek Šmerda ale Valentu odvolal.

„Ondřej Valenta už od začátku své mise věděl, že jde pouze o post dočasného šéfa s tím, že měl za úkol zrevidovat všechny běžící smlouvy a připravit půdu pro kompletní restrukturalizaci oddělení. To nyní splnil. Besip je tak připraven pro nového, již stálého ředitele, který má nyní čistý stůl pro další aktivity," vysvětlil Šmerda na serveru iDnes.cz.

Nejvýraznější změnou, kterou Valenta udělal, je nové logo Besipu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…