Svoboda se chová, jako by mu na pražské ODS nezáleželo, řekl Šťastný

27.05.2011 17:43

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) by měl být loutkou na pražské radnici. Nedávno také oznámil, že hodlá kandidovat na předsedu pražské ODS. Předseda pražské organizace ODS Boris Šťastný se k tomu vyjadřoval v pořadu 20 minut Radiožurnálu.

Svoboda se chová, jako by mu na pražské ODS nezáleželo, řekl Šťastný

Šťastný je z rozhovoru Bohuslava Svobody s Hospodářskými novinami zaskočený. Svoboda zde tvrdí, že jej Šťastný vyzval na souboj o post šéfa ODS v Praze.

„Na zasedání regionální rady jsme o ničem takovém s panem Svobodou nedebatovali. Chci najít způsob, jak tomu čelit. Nechci ale útočit. Chci deklarovat, že primátor Svoboda vždy měl a bude mít mojí podporu. Jestliže si čtu, že to já blokuji některé věci na magistrátu, tak se cítím poškozen médii," prohlásil Šťastný na Radiožurnálu.

Proti primátorovi jsem dosud neřekl jediného křivého slova

Občanští demokraté by prý neměli být mediálně poškozováni. Šťastný označil situaci v pražské ODS za vážný politický problém. Svoboda kritizoval Šťastného za to, že nechce vytvořit jasnou protikorupční strategii nebo zprůhlednit zakázky.

„Nechápu, v čem bych měl panu primátorovi bránit. Dosud jsem proti němu neřekl křivého slova. Svoboda přes média kritizuje něco, ale my z toho nepochopíme co. Vidím to jako určitou snahu vytvořit jakousi polarizaci názorů a politický střet, který ve skutečnosti neexistuje. Jedná se o virtuální střet," myslí si Šťastný.

Šťastný si chce se Svobodou promluvit osobně. Zprůhlednit zakázky na magistrátu a vytvořit nový protikorupční systém chce prý stejně jako Svoboda. Šťastný se prý nemá čeho obávat. Označil se za nového politika, který v minulosti nebyl ve vedení města.

Svoboda se chová, jako by mu na pražské ODS nezáleželo

„Myslím, že snáším víc než bych musel. Nechávám si kydat hnůj na hlavu, abychom mohli (ODS) jinde vyhrát volby. Docent Svoboda je v ODS docela krátce a nepostupuje standardním způsobem jako politik, kterému by na jeho straně záleželo," vadí Šťastnému.

Odvolání primátora je prý zatím jen virtuální realita. Vůči primátorovi nemá Šťastný žádné výhrady.

„Vadí mi, že když ráno vstanu, tak se tu či onde dočtu špínu, co jsem kde způsobil," uzavřel Šťastný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…