Minimální mzda 12 tisíc. Scénář ČSSD

31.05.2011 22:34

Lidé s nejnižšími příjmy se zřejmě modlí, aby se vládního žezla opět chopila levice. Nemuseli by totiž počítat každou korunu.

Minimální mzda 12 tisíc. Scénář ČSSD

Pokud by se k moci dostali totiž opět sociální demokraté, nejnižší vrstvy obyvatel by měly velký důvod k radosti. Či spíše jejich peněženky.

"Pokud by ČSSD byla ve vládě už od roku 2006, byla by dnešní minimální mzda zhruba 12 tisíc korun," řekl serveru Lidovky.cz stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach.

Zvyšovat chce i Drábek 

Minimální mzda byla zvýšena naposledy v lednu 2007 a činí 8 tisíc měsíčně nebo 48,10 Kč za hodinu. Zvýšit ji ale plánuje od ledna 2012 i současný ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Jeho návrh počítá s tím, že by částka nebyla plošná. Určovat se má podle ekonomické situace v regionech. 

Škromach: Je to zhovadilost

Drábek soudí že jsou v jednotlivých krajích velké rozdíly v nekvalifikované práci, a ty by chtěl tímto opatřením odstranit. "To je naprostá zhovadilost, vedlo by to k ještě většímu úpadku těch ekonomicky slabších regionů," sdělil Lidovkám.cz Škromach.

Sám Drábek Škromachův návrh zvyšovat minimální mzdu každý rok nechtěl komentovat. "Neznám argumenty pana Škromacha. Náš návrh bude vycházet z analýzy vývoje ekonomiky a konzultaci se sociálními partnery," sdělil ministr serveru.

.

Více čtěte:

Dolejš (KSČM): Minimální mzda až 14 000

Foto: cnb.cz

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…