Opět bez dohody, jdu do divadla. Bárta s Nečasem nenašel společnou řeč

02.06.2011 19:08

AKTUALIZOVÁNO Věci veřejné nepřestávají diktovat vládě své personální podmínky. Její předseda Petr Nečas (ODS) je ale neoblomný. Své ministry obětovat nehodlá.

Opět bez dohody, jdu do divadla. Bárta s Nečasem nenašel společnou řeč

Věci veřejné prozatím přestály skandály, které otřásly jejich existencí, a po víkendové konferenci, kde si zvolily své vedení, znovu začaly ve vládní koalici vystrkovat pomyslné růžky.

Vondra i Fuksa si mohou oddychnout

Ze čtvrtečního jednání ale Véčka odešla s nepořízenou. Na vládní diskuzi se jim totiž nepodařilo prosadit odvolání ministrů za ODS Alexandra Vondry a Ivana Fuksy. Jednání skončilo, aniž by přineslo výsledek.

"Jednání nedospělo k žádnému výsledku, strany si pouze sdělily svá stanoviska a k tomu proběhla diskuze. Nic víc," zlehčil závažnost jednání pro ParlamentníListy.cz ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Ten se K9 zúčastnil namísto absentujícího šéfa své strany Karla Schwarzenberga, který je v zahraničí.

Premiér sice Véčkům navrhl, že by mohla získat pozici předsedy Legislativní rady vlády nebo obsadit Radkem Johnem uvolněné křeslo vicepremiéra pro boj s korupcí, jeho nabídka ale nejmenší vládní stranu nenadchla.


Nečas Johna zpět nechce

Partaj přitom ze svých požadavků volajících po odchodu Fuksy a Vondry z vlády neustupuje. John připomněl, že už v dubnu premiér Petr Nečas (ODS) slíbil, že do června proběhne zásadní rekonstrukce vlády.

Právě John už ve středu znovu projevil zájem o křeslo šéfa vnitra. Předseda vlády Petr Nečas (ODS) ale jeho přání zamítl.

Související: Peake: John by se mohl vrátit na vnitro. Ještě o víkendu vládě spílal


Bárta spěchal do divadla, Véčka se vypařila

Věci veřejné podle informací ČT opustily jednání "po anglicku", prchly totiž zahradou. Místopředseda VV Vít Bárta, kterého novináři při odchodu zahlédli, jim nic sdělit nechtěl.

Podle neoficiálních informací schůzku opustil předčasně. Důvod? Spěchal do Rudolfina. Chtěl totiž stihnout kriminální melodrama Infernal Comedy, v němž se představí i světoznámý herec John Malkovich.

Zatímco vyjednávači TOP 09 odešli ze Strakovy akademie chvíli po něm, občanští demokraté zůstali i se stranickým předsedou a premiérem Petrem Nečasem necelou hodinu, aby probrali další postup. Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová a šéf poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura potom novinářům potrdili, že jednání budou pokračovat, a to i na půdě ODS. Grémium strany se sejde v pátek. 

O případných personálních změnách v koalici bude K9 jednat znovu už tuto neděli.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…