Fuksa: Česká potravinářská inspekce funguje efektivněji než v Německu

05.06.2011 12:22

Už je to měsíc, co se v Německu začala šířit nebezpečná střevní bakterie E. Coli. V Otázkách Václava Moravce o tom hovořili hlavní hygienik ČR Michael Vít, ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) a bývalá ředitelka Mikrobiologického ústavu AV ČR Blanka Říhová.

Fuksa: Česká potravinářská inspekce funguje efektivněji než v Německu

Ministr Fuksa připomněl, že Česká státní zemědělská potravinářská inspekce udělala 250 odběrů podezřelé zeleniny v době největších obav. Zastal se českého centrálního kontrolního systému, je prý mnohem efektivnější než německý a reaguje mnohem rychleji.

„Problém je v tom, že Němci přesně neví, co je zdroj nákazy," dodal Fuksa.

Říhová: Rychlé uvolnění informace byla zásadní chyba

S tím souhlasila i Blanka Říhová. Zdůraznila, že se člověk může nakazit kdekoliv, například jen dotykem.

„Zásadní chyba bylo rychlé uvolnění informace. To bylo nezodpovědné. Jako mikrobiolog si myslím, že by mělo být známo nejdříve místo nákazy," myslí si Říhová.

„To, že ženy daleko víc konzumují zeleninu a saláty potvrzuje jednu z hypotéz, že zdrojem nákazy je čerstvá zelenina. Na konkrétní výsledek si musíme počkat," vysvětlil hygienik Vít.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …