Okurky a nákaza? Cirkus, soudí Klaus

03.06.2011 6:13

"Okurková aféra" zasáhla i Hrad. Václav Klaus ji zhodnotil po svém. Jde prý o nafouknutou bublinu.

Okurky a nákaza? Cirkus, soudí Klaus

Vážnými krvácivými průjmy způsobenými nebezpečnou bakterií se zabývá už i hlava státu.Spekulace o tom, že španělské okurky byly zdrojem nynější epidemie střevní nákazy v Německu, jsou totiž podle českého prezidenta Václava Klause uměle vytvořeným cirkusem. Klaus, který se ve čtvrtek v Římě účastní oslav 150. výročí vyhlášení sjednocené Itálie, to řekl pro server Novinky.cz. 

Okurkový cirkus

"Je to uměle vytvořený cirkus, který se opakuje se železnou pravidelností a vždy postihne někoho jiného. Teď to zrovna postihlo výrobce okurek," uvedl Klaus podle serveru. 

Také premiér Petr Nečas (ODS) přitom pokládá paniku okolo okurek za zbytečnou. Okurky ostatně celý minulý týden "demonstrativně jedl". Je podle něj evidentní, že v tuto chvíli není jasné, čím je nákaza způsobena. Podle něj situaci pečlivě sledují a vyhodnocují orgány ministerstva zemědělství a hygienická služba patřící pod ministerstvo zdravotnictví. "Vyhodnocuje se, zjišťuje se, z jakého důvodu to vypuklo." poznamenal předseda vlády.

Začalo to v Německu

Šíření nebezpečné průjmové nákazy postihlo především Německo, kde jí dosud podlehlo 17 lidí. Poslední známou obětí byla v noci na dnešek starší pacientka v Hamburku, píší německé servery.

Další více než tisícovka napadených leží v německých nemocnicích s různě vážnými zdravotními komplikacemi. Německé testy ale dnes potvrdily, že okurky ze Španělska nebyly smrtícím typem střevní bakterie kontaminovány. 

Více čtěte:
Nepropadejme panice, mladá generace je v pořádku, věří Klaus

Zakázat okurky, zakázat Sobotkovi dovolenou. Úkoly pro ČSSD?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…