Prezident Klaus pojede do Austrálie, ale premiérka na něj nemá čas

06.06.2011 9:30

Klaus pojede na návštěvu Austrálie. Premiérka kontinentu na něj ovšem nemá čas a o setkání s českou hlavou státu nestojí ani premiéři jednotlivých státu federace Australského svazu. Může za to jeho postoj ke globálnímu oteplování.

Prezident Klaus pojede do Austrálie, ale premiérka na něj nemá čas

Prezident republiky Václav Klaus vyrazí příští měsíc do Austrálie, zdá se však, že kvůli jeho názorům na globální oteplování se mu dostane jen velmi chladného přijetí. Kancelář australské premiérky Julie Gillardové už oznámila, že premiérka je velmi zaneprázdněná a s prezidentem se pravděpodobně nesetká. Informaci přinesl server novinky.cz.

Politici nesnesou odlišné názory

„Je nezvyklé, že australští politikové jsou ochotni riskovat naše vztahy s jednou z nejdynamičtějších a nejotevřenějších evropských ekonomik jen proto, že její představitel je skeptik v otázce klimatu," řekl výkonný ředitel IPA John Roskam. "Bylo nám řečeno, že Evropa a svět chtějí omezit emise oxidu uhličitého. Vypadá to, že si australská vláda nedokáže poradit s jiným názorem," dodal.

Setkání s Klausem odmítli také premiéři států Viktorie a Západní Austrálie Ted Baillieu a Colin Barnett. Opozice tvrdí, že chování premiérky je nožné označit za projev nedůtklivosti a arogance.

Související:

Klaus k oteplování: Najde se nový Karel Marx?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…