Prostořeká Kočí šokovala celou rodinu. Mnozí poslanci prý mluví stejně

06.06.2011 10:21

Poslankyně Kočí se ještě dnes omlouvá rodině za své výroky plné sprostých slov, které před časem unikly do médií. Její maminka od té doby nečte noviny a sestra má problémy ve škole, Do Věcí veřejných ani do politiky už by Kočí znovu nešla. Nerozumí ani znovuzvolení Radka Johna předsedou strany.

Prostořeká Kočí šokovala celou rodinu. Mnozí poslanci prý mluví stejně

Hvězda Kristýny Kočí zářně stoupala nahoru. Svého vrcholu dosáhla mladá žena v roli předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných. Po zveřejnění tajných nahrávek, kde mluvila o přípravě nové strany i o praktikách uvnitř VV, její záře uvadá. Co si o jejím nepěkném vyjadřování myslí rodina? Nejen to prozradila v rozhovoru, který zveřejnil server OnaDnes.cz.

Sledujeme téma: Nahrávka Kočí

„Nemá smysl se vymlouvat na okolnosti. Za slovník na nahrávce, kterou ze soukromého rozhovoru pořídil v té době můj kamarád Lukáš Vích, se dokola omlouvám veřejnosti a hlavně rodičům. Maminka se z toho málem zhroutila a od té doby nečte noviny. Můj slovník šokoval dědu i babičku. Šestnáctiletá sestra měla kvůli tomu strašlivé problémy ve škole. Že ještě hůř mluví mimo záznam celá řada kolegů i některé kolegyně a nikdo se nad tím nepozastavuje, je věc druhá," prohlašuje Kočí.

Ráda by zamířila do Bruselu, jako česká úřednice

Podle svých slov bere svůj poslanecký mandát jako velkou zodpovědnost, ale v příštích volbách už nejspíš kandidovat nebude. Až dokončení magisterské studium politologie, které pro nával práce přerušila, ráda by zamířila do Bruselu, kde by chtěla pracovat jako úřednice v zájmu České republiky. Má k tomu dobré předpoklady, mluví několika jazyky a už má zkušenosti z politiky.

Související: Véčkaři nemohou Kočí ani cítit. Peake ji nechá ve sněmovně přesadit

Rodina se jí často ptá, co je na novinových článcích pravdy, její maminka chtěla od ní slyšet i to, jestli spala s poslancem Tluchořem, ale teď už je situace mnohem lepší. Po odchodu z VV Kočí už zase klidně spí. Znovuzvolení Radka Johna předsedou Kočí nechápe.

Dále čtěte: Po jednání koalice: Neuvěřitelné VV. Tohle už nemá žádná pravidla

„Strana měla šanci na změnu a já jsem šokovaná, že ji nevyužila. Za daných okolností jsem ráda, že tam nejsem, i když zprvu vyloučení dost bolelo. Když víte, že vás blízcí přátelé tajně nahrávají a aktivně hlasují pro vaše vyloučení, lidsky to nejste schopna pochopit. V případě kamarádky Lenky Andrýsové dokonce pořád ještě doufám, že časem budeme schopny se sejít a říct si, že je to jenom práce," věří Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…