Akreditační komise jede na kontrolu: Kvůli pravdivosti zprávy plzeňských práv

06.06.2011 11:38

Akademická komise ministerstva školství by měla během dneška provést kontrolu Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Fakultě přitom hrozí, že ztratí akreditaci. Před týdnem fakulta odevzdala komisi hodnotící zprávu, která detailně popisuje rok práce po skandálech s nestandardním studiem.

Akreditační komise jede na kontrolu: Kvůli pravdivosti zprávy plzeňských práv

Jak upozornil Český rozhlas, ze zprávy vychází žádost o prodloužení akreditace magisterských a bakalářských oborů práv, které obě platí do konce června roku 2012. Zpráva obsahuje ale i další podrobnosti, které žádala splnit komise.

Například Právnická fakulta dostala za úkol rozvíjet personální zabezpečení, zvyšovat kvalifikaci a publikační činnost. Komisi dále odpovídala na otázky z oblasti rozvoje vědy, vědeckého a odborného výzkumu a grantů.

„Hodnotíme i to, jak je škola schopná zhodnotit vlastní vývoj. V tomto případě jsme se zajímali především o to, k jakému pohybu personálního zabezpečení docházelo od předchozí hodnotící zprávy od května 2010, to znamená za rok," vysvětlila pro Radiožurnál předsedkyně Akademické komise Vladimíra Dvořáková.

Dále v rozhovoru uvedla, že zprávu akreditační komise vždy prostuduje, ale pak si její pravdivost zjišťují členové přímo na místě.

„Podíváme se, jak to vypadá v reálu. Zda práce, které byly obhájeny, opravdu existují. Jaké jsou posudky, jaká byla studijní dokumentace, jak to funguje z hlediska právního, jak funguje vědecká rada," vysvětlila dále Dvořáková.

Jednat bude i se studenty

U jednání s fakultou ale budou podle ní sice zástupci akademického senátu a univerzitního akademického senátu, ale i studenti. „Z webu jsem se dozvěděla, že se scházím s nějakým větším shromážděním, kde budou učitelé i studenti," dodala překvapeně Dvořáková.

O další akreditaci musí fakulta požádat do konce října. Pokud by ale komise zjistila na škole závažné nedostatky, navrhla by ministerstvu školství přerušení akreditace na dobu, než by se odstranily.

Rozhlas nakonec dodal, že z fakulty se nyní chystá odejít na dvacet učitelů. Škola vypsala podle Dvořákové výběrové řízení. „Pro mě bude podstatné, kdo se do výběrového řízení přihlásil, jestli je tam určitá perspektiva, zda náhrada bude nebo nebude," doplnila k tomu Dvořáková.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …