Rozhlas testoval: Maturitní testy rozdal deváťákům. A zvládli je

07.06.2011 10:20

Na zajímavou věc přišel Český rozhlas, když sám od sebe posuzoval, jak by maturitní testy zvládli žáci devátých tříd. A výsledek je vskutku kuriózní: Žáci totiž testy zvládli zcela bez problémů.

Rozhlas testoval: Maturitní testy rozdal deváťákům. A zvládli je

Maturanti dnes vyplňují poslední test státních maturit. Jenže ty předchozí někdo vyvěsil na internet. Radiožurnál se toho chopil a jeden rozdal náhodným deváťákům. A výsledek? Většina z nich didaktický test zvládla s přehledem. Stačilo jim k tomu 44 procent, někteří z nich ale dokonce získali 71, nebo i 82 procent.

„Patnáctileté děti zodpovědně odpovídaly na každou z 32 otázek. Po hodině čistého času odložily své propisky a podělily se o dojmy z testu," zmínil k tomu rozhlas.

„Neříkám, že to mám správně, ale čekal jsem, že to bude těžší, spíš to bylo logické. Bylo tam jen pár otázek na pravopis," svěřil se rádiu jeden z žáků. „Myslím si, že to bylo lehčí než přijímačky na gympl," shrnul pak další deváťák.

Ministra školství Josefa Dobeše to nepřekvapuje, ani není zklamaný.„Je to tragédie středního školství a je to také další argument pro to, aby státní maturita byla, byť s touto velmi nízkou laťkou. Testy nejsou nijak náročné, přesto na mě byly tlaky, abych laťku ještě snížil a to nebylo možné," zmínil Dobeš pro rádio.

Podle něj to byla právě jeho osoba, která zabránila tomu, aby se šlo v testech ještě níž.

„Maturanti po dnešních testech už jen budou čekat na výsledky. Dostanou je společně s vysvědčením až 20. června," dodal k tomu rozhlas.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …