Vondráčková chtěla po státu 14 milionů. Nedostane nic

07.06.2011 18:14

Zpěvačka Helena Vondráčková chtěla po ministerstvu spravedlnosti 14 milionů korun za to, že o ní média nelichotivě píší. Nejvyšší soud její požadavek zamítl.

Vondráčková chtěla po státu 14 milionů. Nedostane nic

Zpěvačce Heleně Vondráčkové se nelíbí, jak o ní píší česká média. Především ta bulvární. Zažalovala tak ministerstvo spravedlnosti o 14 milionů korun kvůli liknavosti úřadů.

Podle mluvčího Nejvyššího soudu Petra Knötiga k žádným škodám vinou úřadů nedošlo. Jestli vůbec vznikla nějaká škoda, pak pouze vinou časopisů. Knöting to potvrdil Právu. Proti rozhodnutí Nejvyššího soudu již nelze uplatnit opravný prostředek.

Vondráčková ve svém dovolání tvrdila, že bulvár proti ní a jejímu manželovi vyvíjel cílenou pomlouvačnou kampaň. A oragány činné v trestním řízení podle ní nepostupovaly dostatečně rychle a způsobili ji újmu, kterou vyčíslila na zmíněných 14 milionů korun.

Zpěvačka je známa tím, že vede mnoho soudních sporů. Naposledy vyvovala rozruch svým výrokem, že její písně patří k národnímu kulturnímu bohatství, a proto by je měl Český rozhlas - Radiožurnál víc hrát.

Psali jsme:
Aféra kolem nehraní Vondráčkové mě pobavila, směje se Tachecí
Vondráčková neuspěla u Rady ČRo se stížností, že ji málo hrají
Helena Vondráčková podpořila stranu Jany Bobošíkové

Bobošíková a Vondráčková připravily koncerty pro postižené povodněmi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …