Barták podává trestní oznámení. V Tatře se prý uplácelo

10.06.2011 15:10

Údajná korupční kauza kolem bývalého šéfa obrany Martina Bartáka je opět v hledáčku médií. Rozruch do ní vnesl samotný Barták.

Barták podává trestní oznámení. V Tatře se prý uplácelo

Ten čelí podezření, že si v souvislosti s nákupem automobilů Tatra pro vojsko řekl o úplatek.

V souvislosti s ním podal ale nyní trestní oznámení, v němž naopak z korupce podezírá představitele Tatry. Bartákův advokát Josef Monsport serveru Euro.cz prozradil, že oznámení podané k Nejvyššímu státnímu zastupitelství obsahuje i stížnost na průtahy, na nepřiměřené zásahy do Bartákova soukromí a na jednostranné vyšetřování. 

Více ke kauze ČTĚTE ZDE 

Bartákovu kauzu rozpoutal někdejší americký velvyslanec v ČR William Cabaniss, který jako zástupce automobilky Tatra přišel s tvrzením, že v roce 2008 po něm chtěl tehdejší náměstek ministryně obrany Vlasty Parkanové Barták miliony dolarů za to, aby Tatra už neměla problémy s armádní zakázkou.

Barták v tom není sám

Deník Mladá fronta Dnes v minulosti uvedl, že jsou v kauze celkem tři podezřelí - vedle Bartáka i zbrojaři Petr Ptáček a Michal Smrž. Barták, Smrž a Ptáček obvinění popírají. 

"Trestní oznámení na Nejvyšší státní zastupitelství jsme podali tak, aby konalo podle svého nejlepšího uvážení. Pořád pevně věřím, že žijeme v právním, a ne policejním státě. Jestliže chce někdo používat metody, které tu kdysi byly, a část té minulosti jsem zažil na vlastní kůži, já říkám: jestli má někdo nějaké pochybnosti a chce tyto metody používat, tak prosím. V tom případě zvu i média, jestli proběhne nějaká domovní prohlídka nebo další sledování, přijďte se podívat. Nežiju si nad poměry a moje majetková přiznání jsou doložitelná," řekl serveru Euro.cz Barták. 

Padni, komu padni?

"Není sebemenší důvod, aby někdo na základě tři a půl roku starého, lživého a absurdního obvinění perzekvoval člověka. Hluboce mě znepokojuje jakékoli rčení typu: padni, komu padni. Protože všichni, co sedí v současné vládní garnituře, tak seděli i ve vládě minulé. A jestliže tento princip dřív neplatil, tak potěš pánbůh s námi se všemi," dodal pro server Barták.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…