Vláda svolala mimořádnou schůzi kvůli stávce v dopravě. Pozvala i odboráře

11.06.2011 14:00

Vláda se dnes ve 14:00 mimořádně sešla kvůli chystané stávce v dopravě. Oznámil to v pátek pozdě večer tiskový odbor vlády. Premiér Petr Nečas na rychle svolané jednání kabinetu pozval i odborové předáky.

Vláda svolala mimořádnou schůzi kvůli stávce v dopravě. Pozvala i odboráře

Odbory v pátek vyhlásily na pondělí od 3:00 stávku v dopravě proti vládním reformám. Nečas odmítl jejich nátlaku ustupovat, nabídl ale jednání o některých parametrech vládních plánů.

Pozvání na mimořádné jednání vlády ve Strakově akademii dostali předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil, předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek a předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša.

Pondělní stávka podle plánu odborů, který zveřejnily v pátek, zastaví městskou dopravu v Praze, Brně a možná i dalších městech. Vlaky v celé ČR by neměly jezdit do 16:00.

Kalousek: Máme celý víkend na to, abychom našli východisko

Ministr financí Miroslav Kalousek v pátek v noci řekl Radiožurnálu, že ještě čas na odvrácení akce odborářů: "Je ještě prostor zkusit všechno pro to, aby stávka popřípadě nemusela být. Je ohlášena na pondělí na ráno, to znamená i ten víkend je možné využít k tomu, abychom hledali východisko."

"Myslím, že vláda není oprávněna nekonat, vláda prostě musí konat a pokusit se udělat všechno pro to, aby došlo k co nejmenším škodám," řekl dále Kalousek na ČRo 1.

Kalousek je přitom znám svou neústupností. Kalousek prohlásil, že odstoupí z vlády, pokud se mu nepodaří prosadit návrh rozpočtu s deficitem maximálně 135 miliard korun.

SLEDUJEME téma stávka

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…