Horníci: Zablokujeme magistrálu a ochromíme Prahu

11.06.2011 7:12

Odborové svazy vyhlásily na pondělí stávku v dopravě. Protestují tím proti vládním reformám. Ve tři hodiny ráno se zastaví vlaková doprava po celé zemi a ve velkých městech. Očekávají se také blokády hlavních dopravních komunikací. Premiér Petr Nečas (ODS) se v sobotu kvůli tomu sejde s odboráři.

Horníci: Zablokujeme magistrálu a ochromíme Prahu

V Praze vedle zastavení dopravy vyrostou barikády na hlavních silničních tazích. Odboráři z řad horníků tak chtějí ochromit hlavní město.

Horníci: Zablokujeme magistrálu a ochromíme Prahu

„Není třeba blokovat hodně ulic, stačí se soustředit jen na jednu, na magistrálu. My máme být v úseku u hlavního nádraží," řekl Lidovým novinám jeden z organizátorů blokády. Podle něj by mohly být zablokovány také některé příjezdové komunikace do Prahy.

Ulice budou přehrazeny balíky slámy, které dodají zemědělci. Policie nechce rozhánět demonstranty na silnicích, ale bude bránit potyčkám mezi nimi a ostatními lidmi.

V pondělí se v Praze zastaví tramvaje, autobusy a nejspíš také metro. Vedení dopravního podniku ještě jedná o částečném provozu metra. Lidé budou muset jet do práce na kolech.

Svoboda: Zvažte, zda je nutné jít v pondělí do práce

Primátor hlavního města Bohuslav Svoboda (ODS) už vyzývá Pražany, aby si, pokud je to možné, brali náhradní volna a nechávali děti doma.

Odboráři neprozradili, v kolik hodin stávku ukončí.

V Brně se dopravní podnik snaží sestavit alespoň improvizovanou dopravu. Autobusy by zde mohly jezdit v intervalech jako v noci. V druhém největším městě má stávka skončit ve čtyři hodiny odpoledne.

SLEDUJEME téma stávka

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…