Šéf lidovců Bělobrádek: Jde o nejhorší vládu za dvacet let

15.06.2011 16:50

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v on-line rozhovoru pro Týden.cz označil nynější trojkoalici za nejhorší vládu za dvacet let. Pokud by lidovci měli hypoteticky možnost být na místě VV, tak by do Nečasova kabinetu nešli, protože ze strany ODS a TOP 09 jsou reformních kroky podle šéfa KDU-ČSL nastaveny špatně.

Šéf lidovců Bělobrádek: Jde o nejhorší vládu za dvacet let

Restukturalizace strany, zjednodušení programu a jasná profilace jako hodnotové strany jsou podle předsedy Pavla Bělobrádka nejdůležitější úkoly KDU-ČSL k překonání pětiprocentní hranice potřebné pro vstup do sněmovny. „Přičemž hodnotami nemyslím osobní obohacení členů a zástupců, ale principy, které jsou moderní už přes 2000 let. A hlavně, jsou správné," vysvětlil Bělobrádek v on-line rozhovoru pro Týden.cz.

Když měl šéf lidovců zhodnotit počínání trojkoalice, nebral si servítky. „Je to nejhorší vláda za dvacet let," prohlásil Bělobrádek. I kdyby jeho strana byla zastoupená ve sněmovně, do koalice s ODS a TOP 09 by nevstoupila. „Není to otázka parametrů, ale základních principů, ty jsou u tzv. reformních kroků ODS a TOP 09 nastaveny špatně," uvedl předseda KDU-ČSL.

Lidovci připravují protikorupční skupinu

Pro budoucnost naší země bude podle Bělobrádka hodně záležet, kam se ODS, TOP 09 a Věci veřejné dostanou. Uznává nutnost reforem, ale nynější vláda prý místo nich provádí deformy. „Začali bychom u výběru daní, nastavení standardů ve zdravotnictví a důchodové reformě postavené na průběžném pilíři," vyjmenoval hlavní priority lidovců.

Ani jeho strana nechce zůstat stranou boje proti korupci jako jednomu z největších problémů společnosti. „Připravujeme vlastní protikorupční skupinu. Ne nic neříkající a deklaratorní žvásty. Spolupracovat s námi budou lidé, kteří se korupci skutečně postavili a v praxi osvědčili, že o ní nemluví, ale jednají," zmínil Bělobrádek nedávno oceněné bojovníky proti korupci Michálka a Závodského.

Právo na stávku je správné. Blokovat silnice už ne

Jednoho z účastníků on-line rozhovoru pro Týden.cz také zajímalo, jaký má předseda KDU-ČSL postoj ke stávce a co si myslí o postoji vlády a výrocích prezidenta, který nabádal, že by se mělo proti stávkujícím tvrdě zakročit a vyhodit je z práce. „Právo na stávku je správné. Nesprávné je blokovat silnice," reagoval Bělohrádek jednoznačně.

K věci:

Šéfem lidovců je Bělobrádek. Řeznický synek si poradí s každou sviní 

Bělobrádek (KDU-ČSL): Důvěryhodnost důchodové reformy 

Bělobrádek o Kubicem: To už mohou do vlády rovnou poslat Dalíka 

Foto: lidovky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …