Klausovi klesá popularita. Proto prý útočí na Němce

17.06.2011 13:35

Tím, že si bere do úst sudetské Němce, si prý český prezident snaží zvýšit vlastní popularitu. Soudí to alespoň německý list Die Welt.

Klausovi klesá popularita. Proto prý útočí na Němce

Podle německého deníku si český prezident Václav Klaus snaží skrz útoky proti Němcům zachránit upadající popularitu v ČR.

Klaus chce bodovat

Klaus se nedávno kriticky vyjádřil na adresu německého odklonu od jádra či na adresu sudetských Němců kvůli jejich požadavku na omluvu. Právě svými výroky prý prezident chce získat "vnitropolitické body."

Stávka zasáhla obyčejné lidi, ne papaláše, glosuje Klaus

Deník Die Welt v článku nazvaném "Narozeniny slovního šíleného střelce" upozorňuje na průzkum z počátku roku. Podle něho Klausovi, který sedmdesáté narozeniny oslaví tuto neděli, důvěřovalo jen 46 procent Čechů.

"Nic nemohlo vyhraněné ego hlavy státu zasáhnout tvrději. V jeho nejlepších časech s ním přitom souhlasilo více lidí, než kdysi s jeho předchůdcem Václavem Havlem, který stojí mimo jakoukoli diskusi," píše německý deník.

Expert na vše

Čechy podle Die Welt, který cituje server Týden.cz,  také prý obtěžuje, že "Klaus předstírá, že je expertem na všechno". List připomíná například jeho vyjádření k šumavskému kůrovci.

"Tento týden se ukázal jako odborník na kůrovce a požadoval dostat se konečně sekyrou na kobylku přirozeně rostoucímu pralesu na hranici Bavorska," okomentoval deník Klausův souhlas se zásahem do chráněné části Šumavy.

Související:

Odbory politicky vydírají, tvrdí Klaus

Prezident Klaus: Stávka nic nevyřeší

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…