Sněmovna schválila změny v hazardu. Véčka proti

21.06.2011 20:48

Nově se sjednotí odvody výnosů z loterijních výnosů z dosavadních čtyř sazeb na jednu, dvacetiprocentní.

Sněmovna schválila změny v hazardu. Véčka proti

Sněmovna schválila návrh na omezení hazardu. Obce budou moci pomocí vyhlášek regulovat hazard, a to nejen místně, ale i pokud jde o provozní dobu heren. Nově se sjednotí odvody výnosů z loterijních výnosů z dosavadních čtyř sazeb na jednu, dvacetiprocentní. Neprošel návrh na zákaz přístupu k nepovolenému hazardu po internetu. Předlohu posoudí Senát.

U vybraných druhů hazardu půjde na odvodech jedna čtvrtina do rozpočtu obcí. Novela také určuje veřejně prospěšné účely, na které se bude výtěžek odvádět. Platnost dosud vydaných licencí zkrátili poslanci na tři roky.

Sledujeme téma HAZARD

Poslanci měli na výběr původně tři návrhy na omezení hazardu: vládní, sociálnědemokratický a hlavního města Prahy. Nakonec dali přednost vládní předloze, kterou změnili podle návrhu skupiny poslanců ODS a TOP 09 vedené Janem Farským (TOP 09).

Poslanci již jednou omezení hazardu schválili, a to před loňskými sněmovními volbami. Prezident Václav Klaus ji ale vetoval a sněmovna už nemohla o jeho vetu rozhodnout. Svůj krok zdůvodnil mimo jiné tím, že zásadním způsobem zužovala okruh příjemců odvodů na veřejně prospěšné účely. Novelu podpořili poslanci napříč stranami, kromě poslanců VV.

Podrobněji:
Válka v koalici o hazard. Topkař Gazdík véčkaři Novotnému: Bláboly

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …