Matka se zděsila hodnocení škol. "Příšerná biologikářka" a banánové slupky

25.06.2011 13:49

Zatouží -li aktivní rodiče některého ze současných či budoucích deváťáků po informacích o vzdělávacím ústavu, kam jejich potomek zamíří, musí se obrnit trpělivostí.

Matka se zděsila hodnocení škol. "Příšerná biologikářka" a banánové slupky

Státní úředníci nejsou totiž co se databází středních škol příliš důslední. Hledání kvalitního vzdělávacího ústavu si na vlastní kůži vyzkoušela i zástupkyně šéfredaktora Mladé fronty Dnes Martina Riebauerová. A zděsila se.

Šatní skříňky a bordel

"Z různých chatů a pofidérních hodnotících stránek se o jedné škole dozvídám, že je na ní příšerná biologikářka, která nemá ráda lidi a děti už vůbec ne. O další škole koluje "zásadní" informace, že má otlučené šatní skříňky, po zemi slupky od banánů, zkrátka bordel," komentuje podivné zprávy o poměrech v českých školách novinářka-matka.

Resort školství ale na databázích škol přece jenom zapracoval. Zveřejnil totiž jejich seznam podle úspěšnosti studentů u státních maturit. I tady ovšem rodiče i informací chtiví žáci narazí. Žebříček totiž končí desátou nejlepší školou.

Mlčeti zlato

"Další nepovíme, neudáme, přece je nepoškodíme," kritizuje Riebauerová styl, jakým resort dostál svému slibu ohledně hodnocení vzdělávacích ústavů.

Stejně to podle ní dopadlo před časem i s hodnocením nemocnic. Zveřejnily se pouze jména těch nejlepších, ta ostatní byla utajena. "Ne že by nutně byly špatné, mohou mít jen komplikovanější pacienty," s nadsázkou zhodnotila důvod. A totéž - ale přeneseno na studenty - platí prý i  případech škol.

Více čtěte:

Školství má horečku. Státní maturity ji srazí, míní optimista Dobeš 

Strejček (ODS): Jsou státní maturity skutečným lékem? 

Klaus: Státní maturity jsou stavěním domu od střechy. Zamysleme se 

Odstartovala písemná část státních maturit 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…