Češi už Fejka nemají rádi, ukázal výzkum. Odstupné by měl vrátit

26.06.2011 18:56

Petr Fejk patřil v době, kdy působil v čele pražské ZOO k velmi populárním Čechům. O svůj morální kredit už ale, zdá se, přišel. Poté, co lidé zjistili, na jak vysoké noze si žije coby ombudsman ČD.

Češi už Fejka nemají rádi, ukázal výzkum. Odstupné by měl vrátit

Téměř celá populace, konkrétně devět z deseti Čechů, se domnívá, že plat obmudsmana Českých drah Petra Fejka, který pobíral měsíčně 270 tisíc korun, nebyl adekvátní.

"Odchodné" ve výši devíti těchto platů, které tak dosáhlo téměř 2,5 milionu korun, by podle dvou třetin občanů měl Fejk vrátit. Vyplývá to z výzkumu agentury SANEP.

Celou zprávu k výzkumu najdete ZDE

Ten také ukázal, že dříve pozitivní obraz bývalého šéfa pražské ZOO Fejka jeho působením ve funkci ombudsmana ČD výrazně utrpěl.

"Petr Fejk tak po medializaci informací o jeho působnosti v roli ombudsmana, nebo spíše o jeho platu a výši odstupného, již není vnímán dvoutřetinovou většinou veřejnosti jako důvěryhodná osoba," píše SANEP v doprovodné zprávě k výzkumu.

Ombudsman ČD? Zbytečný post

"Negativní postoj veřejnosti patrně umocňuje fakt, že služeb ombudsmana většina obyvatel nejen nevyužila, ale navíc považuje tuto funkci za zbytečnou. O existenci ombudsmana kvality ČD má nadpoloviční většina veřejnosti povědomí, o což se bezpochyby zasloužila i aktuální medializace kauzy platu a odstupného Petra Fejka," soudí agentura.

Fejkových služeb nevyužil skoro nikdo

Z výzkumu totiž vyplynulo, že až 95,6 % Čechů jeho služeb v postu ombudsmana ČD nikdy nevyužilo. 74,5 procent Čechů se dokonce domnívá, že post, z něhož Fejk odchází, je nepotřebný.

Bleskový internetový on/off-line průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 23. - 24. června 2011 na vybrané skupině 1.854 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 200 tisíc registrovaných uživatelů 5,194 dotázaných.

Čtěte také:

Foto: praha.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…