Gazdík: Vládní změny, které dojedná Nečas s VV, podpoříme

27.06.2011 18:10

Vládní TOP 09 podle šéfa svého poslaneckého klubu Petra Gazdíka podpoří personální změny v koaliční vládě, které případně domluví premiér a předseda ODS Petr Nečas s třetí vládní stranou Věcmi veřejnými. Po dnešním jednání předsednictva TOP 09 a jejího poslaneckého klubu v Čeladné na Frýdecko-Místecku to řekl šéf poslaneckého klubu Petr Gazdík.

Gazdík: Vládní změny, které dojedná Nečas s VV, podpoříme

Poslanci a širší stranické vedení dnes podle Gazdíka také podpořili postup stranických vyjednávačů na nedělní schůzce K9. TOP 09 tam navrhla ukončit diskusi o programovém dodatku ke koaliční smlouvě poté, co Věci veřejné přišly s přáním diskutovat už nyní o podobě státního rozpočtu na příští rok. 

Zástupci TOP 09 a ODS reagovali prohlášením, že v této věci má hlavní slovo vláda, a protože dohodnuto je 99 procent témat dodatku, je možné dohodnuté okruhy stvrdit podpisem. 

Podpis dodatku, který by obsahoval i personální změny v kabinetu, do konce měsíce si VV kladly jako podmínku k svému dalšímu setrvání ve vládě. 

"My jsme loajální koaliční strana," podotkl dnes Gazdík. Dohoda o personálních změnách ve vládě je podle něj především věcí diskuse mezi VV a premiérem. Uzavřená koaliční smlouva navíc podle TOP 09 stále platí. O tom, že je zpochybněna, začali v neděli v noci hovořit při odchodu z posledního jednání K9 zástupci Věcí veřejných. Jejich vedení se dnes v podvečer schází v Ostravě. 

Předseda ODS Petr Nečas v pondělí na tiskové konferenci po jednání výkonné rady zdůraznil, že jeho strana je připravena podepsat dodatek ke koaliční smlouvě obsahující oněch "99 procent" dohodnutých témat, o zcela nové koaliční smlouvě s VV ale strana vyjednávat nehodlá. 

Související: Nečas se novinářům vysmál. Po 30. červnu prý přijde 1. červenec


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…