Bárta při výslechu vypovídal nevěrohodně. Přijde o imunitu?

28.06.2011 8:43

Policie nevěří poslanci Vítu Bártovi (VV), že peníze v obálkách byly půjčky jeho kolegům. Vyplývá to z žádosti o zbavení imunity. Vyšetřovatelé vyslechli čtyři svědky a konfrontují Bártu s nevěrohodnou výpovědí.

Bárta při výslechu vypovídal nevěrohodně. Přijde o imunitu?

Deník MF Dnes zjistil, že chystané obvinění Bárty z korupce opírá policie o dva důležité argumenty - výslechy svědků a nevěrohodnou Bártovu výpověď. Bývalý ministr dopravy totiž nejprve tvrdil, že Kristýně Kočí a Jaroslavu Škárkovi půjčoval peníze. Nedovedl ovšem odpovědět na otázku, kde a kdy jej tehdejší kolegové o půjčku požádali. Bárta neměl odpověď ani na dotaz, za jakým účelem od něj Kočí a Škárka peníze chtěli.

Policie hodlá obvinit Bártu z trestného činu podplácení na základě výpovědí čtyř svědků - Kočí, Škárky, bývalé hlavní PR manažerky Věcí veřejných Aleny Maršálkové a předsedy plzeňských VV Jiřího Krátkého.

Vyšetřovatelé také odkazují na články MF Dnes, která získala dokument z roku 2008, kde Bárta přiznává, že chce vstupem do politiky získat ekonomickou moc.

O imunitu může přijít i Škárka. Přijal úplatek

Kočí prohlásila, že jí Bárta dal úplatek 500 tisíc korun v pětitisícových bankovkách. Tím si chtěl Bárta zajistit její oddanost. To potvrdila Maršálková, které to Kočí oznámila hned po obdržení peněz.

Škárka měl dostat úplatek 170 tisíc korun, aby v Plzni prosazoval Bártovy zájmy. Měl zajistit, aby plzeňští véčkaři přijali do strany bývalého primátora a souhlasili s jeho kandidaturou ve volbách. To potvrdil Krátký.

Policie navrhla obvinit z korupce, respektive z přijímání úplatku, také Škárku.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…