Kalousek prozradil, jak hubne kvůli nemoci. Nečas pěkně přibral

02.07.2011 5:41

Politici nám vesměs tloustnou. Není to však v důsledku blahobytu, ale kvůli rozhozené životosprávě a přesouvání se zásadně pomocí automobilu. Světlou výjimkou je ministr financí Miroslav Kalousek. Nicméně k tomu, aby zhubl, mu nepomohl pravidelný ranní tenis, ale dieta naordinovaná v důsledku nemoci.

Kalousek prozradil, jak hubne kvůli nemoci. Nečas pěkně přibral

Že během premiérování přibral, přiznal v rozhovoru už v lednu i Petr Nečas. „Za posledního půl roku, který byl dost hektický, se mi trochu rozhodila životospráva a začíná to na mně být vidět. Mám méně času na tělovýchovné aktivity, a to budu muset změnit, protože v mém věku už musí člověk o sebe trošku pečovat," řekl tehdy Nečas.

Ledničkový sex 

„Trošku jsem i přibral. Je to dané spíš tím, že nemám čas na pravidelnou stravu a pak to večer doháním bílým ledničkovým sexem, jak se tomu říká. Otevřu dveře a jedu systematicky shora dolů. Nevynechám nic, co je poživatelné. Začnu samozřejmě disciplinovaně zeleninou, ale přes sýry se bohužel dostanu i k více sytým jídlům," popsal své momentální stravovací návyky Nečas.

Související:

Nečas přibral. Blesk mu navrhuje dietu

Večerní program? Bílý ledničkový sex, přiznal Nečas

Legendární Havlův doktor radí politikům: Z chlebíčků jen šunku a vajíčko

Návrh, jak si svou kondici vylepšit má Nečas v ruce, ale nedbá. Přátelé trenéři mi aspoň navrhli hodinu a čtvrt dlouhou sestavu cviků, při kterých se dokážu dostatečně fyzicky vyřádit a které by se měly dělat třikrát týdně. Že to nedodržuji, poznávám každé ráno při zapínání kalhot," uzavřel premiér.

Jím na pumpách, "chodím" autem

Další, kdo svojí funkci poznává na své postavě je předseda Véček Radek John. "Moje životospráva dostává bohužel zabrat, protože na nic není čas. A když se takhle jede, tak to je jídlo u pumpy," popisuje John, jak vypadá jeho běžný den, pokud jde o jídlo.

"Zkrátka životospráva, to je věc, kterou vůbec nevím, jak skloubit s prací politika. Mně říkal, když jsme se potkali v Drážďanech, německý ministr vnitra, že se budu muset naučit tři věci: Spát v autě, jíst při práci a pracovat kdykoliv se vzbudím," přiblížil John ministerské minimum.

I on přiznává, že v politice přibral. "Bohužel ano, přibral jsem. Já jsem během předvolební kampaně zhubl o pět kilogramů a pak jsem je samozřejmě nabral zpět plus asi půl kila. A mimochodem všichni kdo vstoupili do politiky, když jsme to konfrontovali, tak přibrali. Protože člověk se přestane pohybovat, protože všude je o dvacet minut později, snaží se pohybovat jenom autem, je to peklo," svěřil se Radek John ParlamentnímListům.cz.

"My jsme loni neměli dovolenou, tak to hodlám, pokud jde o váhu, nějak dohnat letos. Bude vládní a parlamentní dovolená, čili jak skončí schůze sněmovny 13. července, budu to řešit," předsevzal si lídr Véček.

Kvůli nemoci držím dietu

To ministr financí Miroslav Kalousek už má peripetie "ministerského" tloustnutí za sebou, ale... "Ano, zhubl jsem. Ale je to v důsledku vylepšené životosprávy kvůli nemoci. Říká se tomu metabolický syndrom. Zjistili mi velmi špatné testy. V zásadě v normě nebylo vůbec nic. Což bylo kvůli nepravidelné životosprávě a dlouhodobé stresové zátěži," nastínil ministr důvod své vylepšené tělesné schránky.

"Dostal jsem léky a ty vyžadují ne přísnou, ale rozumnou dietu. No, a protože ty léky nejsou levné a samozřejmě člověk chce být zdravý, tak tu dietu dodržuji a tím ztrácím váhu. Zhubl jsem asi za tři měsíce o patnáct kilo a to je teď konstantní," řekl Kalousek ParlamentnímListům.cz.

Tenis hraji brzo ráno

Miroslav Kalousek také chodí třikrát týdně hrát tenis, to prý ale na jeho tělesnou váhu vliv nemá. „To jsem chodil i před dietou. Já jsem tenis hrával závodně a chodím hrát třikrát týdně od půl sedmé do půl osmé ráno. Je to sice kruté, kvůli tenisu vstávat v půl šesté, ale tenhle čas je jediná jistota, že mě neodvolají z kurtu," doplnil Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…