Vicepremiérkou za diplom a poslušnost, utahuje si Právo z Peake

02.07.2011 9:40

Do vlády Petra Nečase (ODS) včera nastoupili dva noví ministři za Věci veřejné. Jakou mají za sebou profesní minulost a jaká je jejich kvalifikace? Jde o mladé politiky, z čehož podle komentátora Alexandra Mitrofanova vyplývá, že na funkci ministra plně postačuje diplom a stranická legitimace.

Vicepremiérkou za diplom a poslušnost, utahuje si Právo z Peake

V kabinetu Petra Nečase (ODS) se včera objevily dvě nové mladé tváře z Věcí veřejných. Pětatřicetiletá Karolína Peake se stane vicepremiérkou a zasedne v čele Legislativní rady vlády. Devětadvacetiletý Pavel Dobeš usedne do křesla šéfa resortu dopravy. Jaká je profesní kvalifikace obou ministrů? Prý stačí stranická legitimace a loajalita k Vítu Bártovi. Komentář Alexandra Mitrofanova přináší dnešní Právo.

„Karolína Peake je sice magistrou práv, ale velké zkušenosti ani další kvalifikaci v této oblasti nemá. I když předsedovi Věcí veřejných Radku Johnovi postačí fakt, že Peake má právní vzdělání a tudíž podle jeho slov je tou pravou na post premiérovy zástupkyně pro legislativu, je zjevné, že tato nominace je čistokrevně politická," píše Mitrofanov.

Stoprocentně oddaný Pavel Dobeš

Podobně se autor textu vyjadřuje i na adresu nového ministra dopravy, když připomíná, že o problémech resortu se bude Dobeš učit vlastně za pochodu, podobně, jako to svého času činil Bárta. To však není na překážku, protože předchozí ministr neskončil kvůli odborným nedostatkům, ale pro svou touhu vymanit se z vlivu Víta Bárty. To se podle Mitrofanova u nového ministra určitě nestane.

Související:

Překonáme nedůvěru z poslední doby, doufá Peake

Gazdík k ministrovi VV: Ve vládě před třicítkou? To bych si netroufl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…