Poslanci VV volí nového šéfa. Bárta prý kandidovat nechce

12.07.2011 7:23

Poslanci Věcí veřejných by v úterý měli zvolit nového předsedu své sněmovní frakce. O tuto funkci usiluje i neformální lídr VV Vít Bárta. Má přitom reálné šance ji získat. Rozhodovat se ale bude až na jednání klubu a Bárta zřejmě bude mít protikandidáty.

Poslanci VV volí nového šéfa. Bárta prý kandidovat nechce

Nový šéf klubu má nahradit Karolínu Peake, která se na začátku července stala vicepremiérkou a bude předsedkyní legislativní rady vlády.

Bárta nebude kandidovat než se vyšetří jeho podezření z korupce

Bárta v současné době nemá žádnou funkci ve vládě, ani ve sněmovně, je řadovým poslancem. Klíčová postava Věcí veřejných čelí policejní žádosti o vydání k trestnímu stíhání pro podezření z korupce. Sněmovní mandátový a imunitní výbor by o ní měl jednat rovněž v úterý.

V úterním vydání deníku Právo se Bárta vyjádřil, že nehodlá kandidovat na předsedu klubu do té doby, než bude vyřešena jeho kauza. Deník zároveň zjistil, že Bárta už byl nominován poslancem Petrem Skokanem. 

Napsali jsme:
Bárta chce vést poslanecký klub VV. I když ho bude stíhat policie

Předseda VV Radek John, který je nyní také bez vládního a sněmovního angažmá, dal v médiích najevo, že o funkci předsedy klubu zájem nemá.

Několik poslanců VV ČTK řeklo, že vědí o Bártově kandidatuře a podporují ji. Zdůvodňují to většinou tím, že Bárta je výraznou postavou strany, zastupuje ji na klíčových schůzkách a měl by k tomu mít odpovídající funkci. Bárta má ale v klubu i některé odpůrce. Někteří poslanci by v čele sněmovní frakce rádi viděli starostu Litvínova Milana Šťovíčka a kandidaturu zvažoval také ekonomický expert VV Radim Vysloužil.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…