Bulvár opět informoval o nemocném Havlovi: Starají se o něj jeptišky

13.07.2011 11:27

Deník Blesk i dnes pokračoval v tématu Václav Havel a jeho vyčerpání z nemoci. Již včera přinesly oba bulvární deníky informaci o tom, že je Havel vyčerpaný z nedávného zánětu průdušek a musel tak odříci svou účast na několika společenských akcích, stejně jako jeho žena Dagmar. Havel prý dokonce nyní nevychází z domu a střídají se u něj lékaři.

Bulvár opět informoval o nemocném Havlovi: Starají se o něj jeptišky

Nejnovější informace deníku Blesk k tématu Havel a jeho nemoc je ta, že o exprezidenta  pečují kromě jeho manželky Dagmar také jeptišky. „Řádové sestry boromejky z Nemocnice Pod Petřínem se u bývalého prezidenta střídají po několika hodinách. A podávají si dveře s lékaři. Havel se stále cítí vyčerpaný a unavený, už několik nocí nespal a trápí ho dusné počasí," napsal Blesk.  

Jeptišky prý za Havlem do jeho vily na pražské Ořechovce docházejí již několik dní. „V nemocnici působíme jako zdravotní sestry, ale není úplně standardní chodit k pacientovi domů," řekla Blesku jedna z řádových sester.

O Havlovi bulvár v úterý:

U Havla se ale zastavují i lékaři. Blesk zjistil, že v pondělí tam byl zhruba hodinu jeho osobní lékař Tomáš Bouzek. „Právě on byl členem čtrnáctičlenného konzilia v roce 2009, kdy Havel ležel v nemocnici v Motole a bylo to s ním opravdu vážné. Včera se na pražské Ořechovce pro změnu ukázal sám ředitel střešovické nemocnice a šéf interní kliniky Miroslav Zavoral, kde Havel v březnu ležel se zánětem dýchacích cest," dodal k tomu Blesk.

Proč je ale Havlovo zdraví najednou středobodem zájmu? A je to vůbec vhodné, když nyní již Havel nepůsobí v politice, o jeho zdraví tak referovat?

Čtěte také:

„Havel už sice není prezident, ale pořád patří mezi celebrity. A jestliže se bulvár zajímá o celebrity, tak předpokládám, že Havel do této kategorie patří. A Havlovo zdraví bylo vždy téma, které bulvár zajímalo," zmínil k tomu v úterý pro ParlamentníListy.cz analytik Milan Kruml.

Podle něj ale bulvární média o Havlovu zdraví referují jako o všech ostatních věcech. Takže brát téma Havel jako něco výjimečného prý tak snadno nejde.

„To, že z toho čiší pocit, že jde v případě Havla a jeho nemoci o něco velmi závažného, tak to je prostě cíl," zmínil dále mimo jiné Kruml.

Kromě rakoviny měl i vážné potíže se střevy

Václav Havel před 15 lety prodělal rakovinu plic. Z toho důvodu má jen půl pravé plíce, část mu lékaři odstranili. Oslabily ho i následné časté záněty, kdysi též kouřil a nepřidal mu ani pobyt ve vězení za komunismu.

Sledovali jsme téma Havlův film

Havla trápí i jiné zdravotní potíže. Naposledy to bylo v roce 2009, když ležel na klinice ORL v pražském Motole. Byl tam na malé operaci, při níž mu bylo odstraněno zánětlivé ložisko z krku, a jeho pooperační stav poté velmi zkomplikovalo zahlenění části pravého plicního laloku. Kritický byl jeho stav v roce 1998 během pobytu v Rakousku, kde se musel v Innsbrucku akutně podrobit operaci kvůli proděravělému tlustému střevu. Při loňském pobytu v USA ho zase trápila srdeční arytmie.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…