Informace z večerního jednání ČSSD na Facebooku Zdeňka Škromacha

15.07.2011 20:38

Jakobychom tam byli s nimi, řekne si uživatel sociální sítě Facebook, který má mezi přáteli místopředsedu strany Zdeňka Škromacha. Právě on na svou zeď v pátek večer umístil postřehy z předsednictva partaje.

Informace z večerního jednání ČSSD na Facebooku Zdeňka Škromacha

"Podvečer na předsednictvu. Témat je díky Nečasově vládě spousta. Kraje budou muset vůči vládě přitlačit. Kalousek má snahu obrat kraje v rámci očekávaných voleb do krajů. Hezký páteční večer," uvedl Škromach, který je svým nadšením pro sociální síť Facebook proslulý. Že to ale na jednání sociálních demokratů nebude tak vážné, dokazuje, kolik volného času tam Škromach má. Kromě postřehu o jednání v zápětí publikoval článek o DPH. Ve čtvrtek se pro změnu opřel do nejmenší koaliční strany poznámkou, že "jej VeVerky zase překvapily, co to vlastně v té vládě dělají?"

Páteční jednání ČSSD je neveřejné. Jak ale ParlamentníListy.cz informoval hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, téma DPH je pro mnohé zásadní.


SLEDUJEME KONTINUÁLNĚ TÉMA DPH


"Co se například stane s výdaji krajů, měst a obcí od Prahy až po nejmenší vesnice? Samozřejmě vzrostou. Například krajský rozpočet na jižní Moravě to zatíží v roce 2012 osmdesáti miliony korun dodatečných výdajů, o rok později 180 miliony. A další příklady - v Brně to bude minimálně o 65 milionů, v Ostravě o 47 milionů a tak dále. A co školy nebo nemocnice? Buď jim stát přidá peníze a tím sníží svůj výnos, nebo jim rozpočty nezvýší, což ale vlastně znamená, že vláda premiéra Nečase takto „nenápadně" ořeže výdaje na zdraví občanů a na vzdělání dětí a mládeže. Aby mohla zaplatit vyšší ceny, budou totiž tato zařízení muset ušetřit jinde."

Ministr financí plánuje zvýšení dolní sazby DPH na 14 procent od ledna 2012 a sjednocení sazeb na 17,5 procenta v roce 2013. To má podle vlády zajistit peníze na reformu důchodového systému.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …