Buď lže Kroupa, nebo Kubice, zamýšlí se Parouweb

17.07.2011 18:29

Spor se vede o to, zda reportér Janek Kroupa svou reportáží poškodil bývalou zaměstnankyni MMR a na jeho základě začal konat ÚOOZ současného ministra vnitra Jan Kubice.

Buď lže Kroupa, nebo Kubice, zamýšlí se Parouweb

Podle webu VaseVec.cz, který založil Jiří Paroubek, někdejší podřízený Radka Johna v pořadu TV Nova „Na vlastní oči" a současný redaktor MF Dnes Janek Kroupa mohl v souvislosti se svou reportáží přispět k nezákonnému obvinění, zatčením, vězněním a mediální dehonestací Věry Jourové.




"Kroupa totiž mimo jiné tvrdí, že Kubiceho ÚOOZ neměl v roce 2006 před zatčením Jourové k dispozici jeho nahrávky a že s ÚOOZ nijak před odvysíláním reportáží o kauze Budišov nespolupracoval," uvedla VaseVec.

Psali jsme:
Kroupa i jeho agenti mají krátkou paměť, tepe novináře Parouweb
VašeVěc: Elitní novinář MF Dnes Janek Kroupa v kauze Věry Jourové lže II.

Podle rozhodnutí soudu by měla být Věra Jourová podškodněna od státu ve výši 3,6 milionu korun a veřejnou omluvu, také od deníku MF Dnes, který se na její nespravedlivé dehonestaci podílela.

"Redakce Vasevec.cz však předložila protokol o obvinění mj. Věry Jourové z 11. 10. 2006, tedy v den, kdy Kroupa v cca 20:55 odvysílal svoji první reportáž v níž, jak on sám tvrdí, nepadlo o Věře Jourové ani slovo. (Přepis Kroupovy první reportáže jej však usvědčuje z nepravdy, Řičář již v této první nahrávce mluví o „Věře", která má dostat 2 mil. Kč.) V tomto protokolu o zahájení trestního stíhání stojí, že se opírá o „vydané obrazové a zvukové záznamy redakce TV Nova", které „byly zajištěny podle §78 trestního řádu". Toto ustanovení znamená povinnost vydat věc důležitou pro trestní řízení a to pod sankcí. Věra Jourová byla zatčena až dva dny po odvysílání první Kroupovy reportáže, tedy 13. 10. 2006," uvedl web.

Podle Kroupy úřad ÚOOZ, který vedl současný ministr vnitra Jan Kubice, nezískal žádné důkazy před odvysíláním reportáže.

Pokud nelže Kroupa, pak Kubice útvar falšoval dokumenty

"Pokud má Kroupa pravdu, pak Kubiceho ÚOOZ, která v usnesení o zahájení trestního stíhání z 11.10. 2006 mimo jiné Věry Jourové pro podezření z přijímání úplatku, uvedl vědomě nepravdu a uvedl tak státního zástupce i soudce, kteří o věci rozhodovali, v omyl. Mluví-li totiž Kroupa pravdu, pak Kubiceho ÚOOZ získala nahrávky „až po odvysílání reportáže", tedy až po vyhotovení usnesení o zahájení trestního stíhání Jourové. Navíc podle Kroupy trvalo „samotné kopírování (nahrávek, pozn. redakce) několik dní", což vylučuje také velmi nepravděpodobnou variantu, totiž že by usnesení o zahájení trestního stíhání vznikalo někdy mezi desátou hodinou večerní a půlnocí, tedy po odvysílání Kroupovy reportáže na TV Nova, kdy by si policie během dvou hodin dojela do redakce TV Nova, zabavila tam nahrávky, vyhodnotila jejich obsah, rozhodla o zahájení trestního stíhání, informovala o těchto skutečnostech státního zástupce a vyhotovila již zmíněné usnesení o zahájení trestního stíhání," argumentuje redakce portálu VaseVec.cz.

Podle webu pak Kroupovo vyjádření "zásadním způsobem zpochybňuje práci ÚOOZ pod vedením dnešního ministra vnitra Jana Kubiceho a tváří v tvář vývoji celého případu i rozhodnutí soudu, který konstatoval justiční omyl, to otevírá otázku mimořádně závažného obvinění vůči práci ÚOOZ".

"Na závěr jen dodáváme, že k celé věci poskytl již minulý týden MF Dnes svoji reakci i Jiří Paroubek, který je v článku Janka Kroupy na stránkách MF Dnes opakovaně zmíněn a obviňován. MF Dnes dosud jeho reakci neuveřejnila. Přesto redakce Vasevec.cz zveřejnila vyjádření Janka Kroupy. Očekáváme, že se podobně zachová i MF Dnes," vyzval web deník.

Bývalá náměstkyně ministra pro místní rozvoj Věra Jourová byla obviněna z převzetí úplatku ve výši dvou milionů korun. Jednalo se o kauzu podvodného čerpání evropských dotací na opravu zámku v Budišově. V říjnu 2006 se vracela ze služební cesty a na letišti ji zatkla policie. Pak strávila 33 dní ve vazbě.

Psali jsme:
Média si řeknou, teď budeš korupčníkem ty, varuje Jourová před další kauzou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…