Svazačka Kočí vstoupila do strany přes inzerát a psychologický test

20.07.2011 9:10

Kristýna Kočí se opět rozhovořila o své kdysi domovské straně Věcech veřejných. Prý se do spárů bohatého a povýšeného Víta Bárty dostala přes inzerát, psychologický pohovor a vlastní velkou ambicióznost.

Svazačka Kočí vstoupila do strany přes inzerát a psychologický test

Kočí prý přišla k Věcem veřejným jako slepý k houslím. Zalíbil se jí prý inzerát jedné personální agentury, který hledal politiky orientované na Evropskou unii. Prošla pohovorem, psychologickým testem osobnosti a musela "na kobereček" k povýšenému Bártovi. I když se jí prý nelíbilo, jak s ní Bárta jednal, její námitky utišila slíbená funkce - "superguru" ji tedy umlčel funkcí. A naučil ji milovat ho.

"Nedávno mi poslanec Škárka vytiskl mail, jejž jsem mu v létě 2009 psala. Vyplývá z něj, že jsem Bártovi strašně věřila a byla do budování strany strašně zapálená - prostě svazačka hadr," vzpomínala Kočí v rozhovoru pro Reflex, jehož část v předstihu zveřejnil deník Blesk.

Povýšený boháč a velké ego Kočí 

Bárta podle ní není charizmatická osobnost, ale je výborný řečník. "Dokáže poznat, co na vás působí, a umí vás nadchnout. Díky jeho rétorickým schopnostem mu uvěříte," popsala ho Kočí. Co na ni platí, se Bárta zároveň dozvěděl ze vstupních psychologických testů, které prý dal dohromady dnešní ministr školství Josef Dobeš. Peníze, strach, funkce - takové měly být jeho přesvědčovací metody.

Na Kočí prý Bárta při prvním osobním setkání působil povýšeně. "Byla jsem rozčarovaná, ale taky příliš ambiciózní, abych nespolupracovala na věci, jež může mít úspěch," podotkla. Dostalo ji tak vlastní ego.

Přes inzerát se do strany měly dostat i Lenka Andrýsová nebo Viktor Paggio. Naopak formální předseda strany Radek John prý od začátku dobrovolně převzal roli figurky. Místopředsedkyně sněmovny a manželka Víta Bárty si zase přisvojila roli ptáčka ve zlaté kleci. A zbytek poslaneckého klubu je v poslušnosti udržován výsledky svých psychologických testů - těch, ze kterých se Bárta dověděl "co na ně platí".

Ani obálka už nepomohla

Vzepřít se Bártovi a odejít se Kočí rozhodla v momentě, kdy se koalice rozhodla na penzijní reformě, ale o dva dny později jí Bárta sdělil, že má chuť reformu "rozcupovat", a tedy že tak má ona postupovat v nedělní debatě. Dokonce jí poskytl návod. Ona ale neposlechla.

Bárta ji měl vyhrožovat odebráním funkce, později "zařízením" negativních článků a naposledy obálkou s půl milionem korun.

Právě kvůli tomuto a jiným podobným údajným úplatkům je Bárta vyšetřován a policie dokonce požádala sněmovnu o jeho vydání. Poslanci mají rozhodnout přes prázdniny, nejdéle v září.

Čtěte:

Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

Zaplaťbůh nejsem na seznamu Kočí k vopíchání, zděsil se poslanec ODS

Případ odposlechu Kočí odložen. Poslankyně si stěžuje

Kočí má údajně vazby na Kalouska. Ministr vůbec netuší

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V počtu generálů jsme v Evropě jedni z nejlepších. Černochová, Kateřina II. a její milci očima historika Fidlera

23:59 V počtu generálů jsme v Evropě jedni z nejlepších. Černochová, Kateřina II. a její milci očima historika Fidlera

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „V současné době jsme v situaci, kdy máme dostatek pouze v jediné komoditě, v počt…