Schwarzenberg: Norský útok je katastrofa

22.07.2011 20:31

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg označil páteční útok v centru Osla za katastrofu. „Je to strašné. Navíc ani nevíme, kdo to vlastně byl," uvedl šéf české diplomacie. Současně zdůraznil fakt, že teroristické organizace většinu využívají psychicky slabších jedinců, které dokážou lépe ovládat. Takoví lidé jsou podle Schwarzenberga schopni obětovat život v útoku, jaký se udál v norské metropoli.

Schwarzenberg: Norský útok je katastrofa

Česká policie přijala v souvislosti s teroristickými útoky v norském Oslu zvýšená bezpečnostní opatření. Od odpoledne jsou posílené hlídky na mezinárodních letištích a v okolí objektů důležitých pro chod státu. Přijatá opatření jsou preventivní, sdělil policejní mluvčí Jan Melša. 

"Opatření by se neměla výrazněji dotknout běžného života občanů," řekl Melša. Dodal, že v současné době policie nemá informace, že by České republice hrozilo nebezpečí. Policie však situaci stále vyhodnocuje i s pomocí zahraničních partnerů. 

Vládní čtvrtí v centru norské metropole Osla dnes kolem 15:00 SELČ otřásla mohutná exploze - policie zhruba po dvou hodinách oznámila, že šlo o výbuch bomby. Exploze si podle předběžných zpráv vyžádala nejméně sedm mrtvých a deset vážně zraněných. Další úrok se odehrál na mládežnickém táboře Norské dělnické strany nedaleko Osla. Údajně nejméně čtyři lidé zemřeli a blíže neurčený počet lidí byl zraněn. 


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…