Sobotka přijel na Šumavu. Od místních to pěkně schytal

03.08.2011 12:34

Protest aktivistů na Šumavě stále trvá. Ve středu ráno se na ně přijel podívat předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, kterého pozvalo Hnutí Duha. Za svou podporu ekologů sklidil kritiku od místních obyvatel.

Sobotka přijel na Šumavu. Od místních to pěkně schytal

Bohuslav Sobotka v posledních dnech ostře kritizoval vedení národního parku i zásahy policie, které dokonce přirovnal k době komunismu. "Velmi nerad vidím, když s občanskými aktivisty stát diskutuje prostřednictvím policie," řekl.

Sledujeme téma boj o Šumavu

Podle něj ani Národní park Šumava ani ministr životního prostředí nezvládli situaci a on jel na místo, aby pomohl obnovit dialog. Na cestě se ale setkal s místními obyvateli a starosty, kteří už o víkendu protestují proti aktivistům.

O politiky nestojíme, říkají obyvatelé Šumavy

Sobotkův argument, že přijel uklidnit situaci, u místních vůbec neuspěl a setkání se zvrhlo v hádku. "Teď, když je Šumava denně ve zprávách, tak jste si sem přijel dělat politickou propagandu a honit si triko, přitom vás Šumava nikdy nezajímala," řekla mu podle iDNES.cz jedna z žena v davu. Stejný názor má i starosta Modravy Antonín Schubert, podle kterého politici problému vůbec nerozumějí a neměli by se do toho plést.

Názor na kácení na Šumavě rozdělil českou politickou scénu. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je spíše proti vedení parku, ČSSD není příliš jednotná. Aktivisty přijel podpořit ještě předseda Zelených Ondřej Liška. Naproti tomu na stranu šéfa Národního parku se postavil prezident Václav Klaus.

K tématu:

Zeman k ideologiím: Zelené považuji za nástupce komunistů

ČSSD a kůrovec: Sobotka jede za aktivisty, Zimola se zlobí

Aktivistka na Šumavě kopla policistku. Prý neúmyslně

Aktivisté na Šumavě zůstávají. Ráno zatarasili cestu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…