Ať mi dá prezident milost, žádá údajný vrah dívky z Hulína

04.08.2011 18:59

Prezident Václav Klaus tentokrát obdržel netradiční žádost o milost, jak potvrzuje i zlínský státní zástupce. O zastavení trestního stíhání žádá mladík, který měl v červnu v Hulíně podřezat devatenáctiletou studentku.

Ať mi dá prezident milost, žádá údajný vrah dívky z Hulína

„K žádosti o milost se vyjadřovat nebudu, protože její celé znění prozatím neznám. U takového skutku a trestného činu je to ale rozhodně neobvyklé," řekl Deníku zlínský státní zástupce Roman Kafka. Jednadvacetiletý mladík totiž měl podřezat mladou studentku v bytě v Hulíně.

SLEDUJEME TÉMA PREZIDENTSKÁ MILOST

Důvod pro milost? Jeho přítelkyně je těhotná 

Sám obviněný uvádí jako důvod pro milost to, že jeho přítelkyně čeká dítě. „Momentálně nemůžu sdělit víc, než že se bude pan prezident doručenou žádostí zabývat standardně, jako u ostatních žádostí, které dostává," sdělil Petr Macinka z tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky.

Už před časem mladík žádal o propuštění z vazby a neuspěl. I v minulosti byl trestaný kvůli za výtržnictví a vydírání. V době, kdy měl údajně spáchat vraždu, byl i v podmínce. Podle běžného postupu si tak prezident Klaus vyžádá výpis z trestního rejstříků dotyčného a další dokumenty.

Nejbrutálnější vražda v kraji

V potaz vezme i další výpovědi. Podle výpovědi mladíka byli spolu se zavražděnou milenci. Když mu pak hrozila, že jejich vztah prozradí, obviněný ji surově zavraždil. Podle vyšetřovatele ji nejprve škrtil a poté jí podřezal krk. Kriminalista pak dodal, že takto brutální vraždu ve Zlínském kraji nepamatuje.

Čtěte více:

Milost střelci neovlivnila reportáž. Klaus neumí zapnout TV, hájí ho Jakl

Postavil se lumpárně, chválí Jandák Klause za milost pro střelce

Policistka brala úplatky, Klaus jí dal milost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…