Inspekce a ÚOOZ teď zafungovala dobře. Ale je to případ od případu

05.08.2011 23:16

Skupina policistů z Brna se podílela na vydírání podnikatelů, korupci a násilné trestné činnosti. Zatím bylo zatčeno a obviněno šest lidí. Ondřej Kundra z časopisu Respekt to komentoval v pořadu Události, komentáře.

Inspekce a ÚOOZ teď zafungovala dobře. Ale je to případ od případu

Vyšetřovatelům z ÚOOZ a policejní inspekce se podařilo odkrýt složitou organizaci, kterou tvořili policejní příslušníci. Podle policejního prezidenta Petra Lessyho se jedná o velké selhání policie.


Inspekce a ÚOOZ zafungovala dobře, ale platí to případ od případu

Redaktor Respektu Kundra to označil za citlivý případ a zopakoval, že se jedná o rozsáhlé selhání policie. Narážel tím na to, že někteří policejní představitelé na páteční tiskové konferenci označili gang policistů za selhání jednotlivců.

„Svědčí to o tom, že policie není v moc dobrém stavu. K podobným selháním může docházet nebo dochází dál, jenom se to inspekce zatím neodhodlala odkrýt," řekl Kundra v Událostech, komentářích.

„Nedávno jsme viděli, jak policie odflákla vyšetřování štěnice v bytě Kristýny Kočí. V brněnském případě alespoň dobře zafungovala policejní inspekce a ÚOOZ. Ale platí to případ od případu. Ukazuje to, že inspekce v minulých letech fungovala špatně," myslí si.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…