Bývalé romské zpěvačce Bílé hrozí vystěhování do holobytu

07.08.2011 20:57

Věra Bílá, bývalá romská zpěvačka, nemá z čeho platit běžné poplatky za vedení domácnosti. Byl jí odpojen plyn a elektřina a navíc jí hrozí vystěhování z bytu v Rokycanech.

Bývalé romské zpěvačce Bílé hrozí vystěhování do holobytu

Bílá dluží na nájemném, ale své dluhy řešila přípojkou elektřiny načerno. Podle Zdeňka Smejkala, majitele firmy Inzula, která v Rokycanech spravuje městské byty, nefunguje v bytě Bílé vůbec nic.

Byt 1 + 1 mohla bývalá zpěvačka v minulosti výhodně odkoupit od města za 50 tisíc korun. Tehdy ale peníze nedala dohromady. Poté spadla do dluhové spirály.

Sledovali jsme téma Romové v Bydžově

Nabídku na výhodnou koupi bytu musela odmítnout

Podle Smejkala mohla mít Bílá po problémech, pokud by souhlasila s nabídkou přestěhovat se do bytu pro nízkopříjmové občany. Tam se platí nejmenší nájem v Rokycanech.

Psali jsme:
Odvážný senátor: Seberte Cikánům dávky

Město už ale Bílou dalo k soudu s žádostí o vyklizení bytu a přidělení náhradního bydlení. Serveru iDnes.cz to řekl starosta Rokycan Vladimír Šmolík. Zpěvačka má ještě možnost podat u soudu odpor, ale lhůta, ve které to může udělat, pomalu ubíhá.

Věra Bílá vysvětluje svou nečinnost těžkou nemocí manžela. „Manžel je po několika operacích, selhává mu srdce i ledviny, třikrát týdně musí dojíždět do Plzně na dialýzu. Často ani nemám kredit na mobilu, abych zavolala do nemocnice," vysvětluje na serveru iDnes.cz.

Sledujeme téma Romové

Bílá chce znovu vystupovat. Má za sebou první koncert

Bývalá hvězda se odmítá přestěhovat do holobytu, protože by to údajně poškodilo chatrné zdraví jejího muže. Ten musí být na nařízení lékařů v teplém a čistém prostředí.

I přes tyto starosti vystoupila Bílá nedávno v pražské Balbínově poetické hospůdce. Kvůli své špatné finanční situaci hodlá s koncertováním pokračovat. „Snad na mě lidé nezapomněli. Chci zase zpívat. S rukama z Kale," přála by si Bílá.

Související:

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…