Bývalý Rathův náměstek Bušina je opět obviněný z daňových podvodů

09.08.2011 22:37

Filip Bušina, bývalý investiční náměstek středočeských krajských nemocnic, je obviněn z dalších daňových podvodů. Protikorupční policie má za to, že kdysi blízký kolega Davida Ratha připravil stát o 253 milionů korun.

Bývalý Rathův náměstek Bušina je opět obviněný z daňových podvodů

Podle televize Nova měl Filip Bušina spolu se šesti společníky připravit stát o 253 milionů korun. Bušina prý pomáhal fingovanými fakturami, díky kterým mohly některé firmy odvádět nižší daně. "Vložením těchto fiktivních faktur zkrátili daň z přidané hodnoty ve výši 253 milionů korun," sdělil mluvčí policejní inspekce Jaroslav Ibehej.

Bušina se svými pěti komplici měl vydávat firmám faktury za studie trhu s nemovitostmi. Žádná taková studie ovšem podle slov policie nikdy nevznikla. Bušina se k případu zatím nevyjadřuje.

Spolu s dalšími sedmi lidmi byl Bušina obviněn už v červnu roku 2009 z jiných daňových úniků. Skupina měla podle státního zastupitelství způsobit škodu v hodnotě minimálně 300 milionů korun. Tehdy Bušina rezignoval na funkci investičního náměstka a pozastavilo se mu i členství v ČSSD.

Související: Bušina: Nikdy jsem nebyl a nejsem Rathův člověk

Před dvěma roky Rath přiznal Hospodářským novinám, že mu Bušina pomáhal při převzetí Středočeského kraje. "On měl pro mě celou řadu klíčových údajů o tom, co se v nemocnicích připravuje, jak se to připravuje, v jaké je to fázi a jak kraj na to pod vedením Bendla shání finance. Tyto informace byly klíčové pro možné převzetí kraje," řekl tehdy Rath.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…