Ženy jsou ponižovány v reklamách, hlásí Paroubkův web

14.08.2011 14:15

Web Jiřího Paroubka Vaševěc.cz se opřel do reklam, které poutají pozornost sexistickými narážkami. Brněnské sdružení Nesehnutí vyhlásilo v květnu už třetí ročník soutěže Sexistické prasátečko, jejímž cílem je upozornit na přemíru sexistických reklam v českém veřejném prostoru. Propagují různé produkty jako lešení, dříví z pily, baterky, pizzy nebo kapry. Paroubek se také nedávno se svou ženou zastal průvodu homosexuálů a sám se ho zúčastnil.

Ženy jsou ponižovány v reklamách, hlásí Paroubkův web

Sdružení Nesehnutí vybere ze soutěže reklamu, která nejvíce zdůrazňuje genderové stereotypy a nesmyslně užívá nahotu či sexuální podtext. Té pak bude udělena anticena.

Spoře oděné dívky na plakátech slibují postavit lešení

Server Vaševěc.cz upozorňuje na to, že takové reklamy zobrazují především polonahé mladé ženy, které potenciální zákazníky lákají hesly typu: „Můžeš mě mít, budeš jako já" či „Postavíme vám ho všude - Lešení". Sdělení „Výdělek za týden jako za měsíc" zase láká k nákupu kaprů či účasti na výlovu rybníka.

Soutěž má upozornit především na to, že podobný typ reklamy může někoho urážet. Firmy si to prý ani neuvědomí. Organizátoři také chtějí vyzvat občany, aby se obraceli na Radu pro reklamu kvůli sexistickým, urážlivým nebo nevhodným reklamám.

Paroubek: Útoky na menšiny jsou neomalené

Poslanec Jiří Paroubek na serveru Vaševěc.cz nedávno také přislíbil účast na pochodu hrdosti gayů v rámci festivalu Prague Pride. Zúčastnit se měla také jeho manželka Petra Paroubková.

„Už jsme se ženou domluvili, že do toho průvodu půjdeme. Pokud mi do toho nic nepřijde, tak skutečně přijdu podpořit gaye a lesbičky, neboť si myslím, že je potřeba zajistit ochranu práv menšin. Na ně jsou ty útoky neomalené, ale vždycky to začíná homosexuály, nebo národnostními menšinami a končí to pak zavíráním někoho za odlišný názor," vysvětlil ParlamentnímListům.cz Paroubek důvod, proč se chce pochodu osobně zúčastnit.

SLEDUJEME téma Prague Pride

Paroubek také připomněl, že se mu v roce 2006 podařilo prosadit zákon o registrovaném partnerství i přes odpor prezidenta, ODS, lidovců a části ČSSD. Účast na pochodu tak chápe jako pokračování své dosavadní politiky.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…