Nový program ČSSD. Na třinácté důchody zapomeňte

19.08.2011 19:56

ČSSD chystá nový volební program, doufá totiž, že se ji tuto vládu podaří sesadit dřív než za tři roky. Voliči se však nemohou těšit na 13. Důchody, prý je třeba zohlednit ekonomickou krizi. Největším lákadlem tak bude rušení současných pravicových reforem.

Nový program ČSSD. Na třinácté důchody zapomeňte

Předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka popisuje změny ve volebním programu, které chystá jeho strana. ČSSD totiž kvůli zatím poslední vládní roztržce okolo Ladislava Bátory doufá, že jedné z vládních stran dojde trpělivost a podpoří konání předčasných voleb příští rok na podzim. O změnách ve volebním programu sociálních demokratů informuje server idmes.cz

Příprava na hubená léta

V zatím posledních volbách do poslanecké sněmovny slibovali socialisté třinácté důchody a plošné zvyšování sociálních dávek. S ničím podobným ovšem nemohou voliči v příštích volbách počítat. Naopak je prý třeba čelit současné krizi a připravit se na hrozící hubenější roky.

"Určitě už nemůžeme slibovat plošné zvyšování sociálních dávek. Jednou z priorit naší hospodářské politiky bude snižování schodku a dosažení vyrovnaných veřejných rozpočtů. To je taky jeden z mantinelů, který ovlivní podobu našeho příštího volebního programu," prohlašuje Sobotka.

Přes tyto změny má ČSSD na své straně silný trumf, nespokojenost občanů se současnou vládní koalicí, která se opakovaně ukazuje v průzkumech veřejného mínění. Stínový premiér si je této nespokojenosti vědom a vzkazuje voličům, že již ČSSD s experty rozebírá, jak zrušit reformy, které Nečasův kabinet plánuje.

"Odmítáme vytváření druhého pilíře důchodového spoření. Požádal jsem naše experty, aby analyzovali možnost jeho budoucího zrušení v případě, že by ho koalice zavedla," uzavírá Sobotka.

Související:

Benda z ODS připustil předčasné volby

Předčasné volby? Politologové už sestavují Sobotkovu vládu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…