Průzkum pro ČT: 47 procent lidí proti Bátorovi

19.08.2011 20:27

Podle 17 procent dotázaných úředník jen řekl svůj názor a může ve funkci zůstat, 37 procent respondentů ovšem uvedlo, že Bátoru ani celý jeho případ vůbec nezná.

Průzkum pro ČT: 47 procent lidí proti Bátorovi

Výroky personálního šéfa ministerstva školství Ladislava Bátory na adresu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) považuje 47 procent lidí za neuctivé a neslučující se s dobrými mravy. Kontroverzní úředník Bátora by měl ze své funkce odejít nebo být odvolán. Vyplývá to z průzkumu, který pro Českou televizi zpracovala agentura SC&C. Oslovila přitom 675 respondentů.

Další průzkumy agentury SC&C

Podle 17 procent dotázaných úředník jen řekl svůj názor a může ve funkci zůstat, 37 procent respondentů ovšem uvedlo, že Bátoru ani celý jeho případ vůbec nezná. 

SLEDUJEME TÉMA Bátora

Téměř polovina populace také očekávala, že se Bátora ministrovi za své výroky omluví. Odchod TOP 09 z jednání vlády ale považuje většina lidí za "zbytečně vyhrocené gesto".

Ministři za TOP 09 ve středu jednání vlády opustili kvůli tomu, že ministr školství Josef Dobeš nechce předsedu konzervativní iniciativy D.O.S.T. Bátoru propustit ze svého úřadu. Nepřijatelné podle TOP 09 bylo to, že Bátora na svém facebookovém profilu minulý týden označil Schwarzenberga za "chudáčka starého". Premiér Petr Nečas označil urážku za buranství, řešení celé záležitosti ale přenechal na ministru Dobešovi (VV).

Více:
Bátora: Chudáček starej Karel Schwarzenberg
Ministr J. Dobeš: TOP 09 hledá při jednání o rozpočtu zástupné problémy

Třetina dotázaných podle výsledků průzkumu s takovým postupem souhlasí, druhá třetina si myslí, že se premiér kauzou vůbec neměl zabývat. Každý čtvrtý občan by pak věc řešil radikálněji - odvolal by ministra školství. Podle 12 procent lidí měl premiér odvolat ministry za TOP 09, kteří odešli z jednání vlády. Odchod TOP 09 navíc považuje 58 procent lidí za "zbytečně vyhrocené gesto". Zbytek dotázaných ale vidí za postojem strany vyjádření podpory Karlu Schwarzenbergovi, ukázal průzkum SC&C pro Českou televizi.

Foto: Hans Štembera

Související:
ODS vrací úder v kauze Bátora: Kalousek chtěl KSČM u moci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…