Klaus bude přednášet na fóru v Alpách o změnách ve společnosti

23.08.2011 9:46

Prezident Václav Klaus v úterý vystoupí na Evropském fóru v rakouském Alpbachu. Večerní projev bude mít na téma život v radikálně se měnící společnosti.

Klaus bude přednášet na fóru v Alpách o změnách ve společnosti

Český prezident před svojí nynější cestou rakouské tiskové agentuře APA řekl, že důvodem současných problémů se společnou měnou euro je mimořádná různorodost zemí, "které se nacházejí ve svěrací kazajce jedné měny".

"Tuto heterogenitu lze odstranit buď snížením počtu zemí, které se na tomto experimentu podílejí, nebo brutální homogenizací těchto zemí. Jakožto demokrat jsem pro první variantu," uvedl. Zopakoval současně, že pro ČR v současnosti není přijetí eura tématem. Uvádí agentura ČTK.

Klaus, který je známým kritikem vývoje v Evropské unii, v Alpbachu nevystoupí poprvé. Například v roce 2006 hájil svobodu a demokracii, které zaručí, aby bylo možné tyto názory hlásat a na nich založené postupy prosazovat. Rok předtím zase hovořil o nutnosti přehodnocení stávajícího směru vývoje EU a vytvoření demokratičtější formy uskupení, Organizace evropských států. V roce 2004 v Alpbachu prohlásil, že Evropská unie nesmí učinit chybu a považovat sebe samu za Evropu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…