Barták útočil na lékařku: Zjistěte, zda nemá nemoc, chci s ní chrápat

24.08.2011 11:27

Aféra Barták se pěkně rozrůstá. Zatímco Týden.cz informuje o tom, že prezident a spolumajitel Polikliniky Modřany Jaroslav Barták, který je podezřelý z týrání a sexuálního obtěžování svých podřízených, nechal opakovaně laboratorně vyšetřit své asistentky, čímž si zjišťoval, zda trpí nějakou pohlavní chorobou, Blesk pak přináší obsáhlý rozhovor s manželkou Bartáka. V něm choť doktora tvrdí, že svého muže stále miluje a zůstane mu věrná. Svůj osud pak přirovnává k osudu Livie Klausové.

Barták útočil na lékařku: Zjistěte, zda nemá nemoc, chci s ní chrápat

Podle zdroje Týdne.cz Barták letos na jaře a pak také zhruba před rokem chtěl zjistit, zda ženy, s nimiž chtěl mít pohlavní styk, netrpí nějakou pohlavní nemocí. Proto oslovil jednu soukromou mikrobiologickou laboratoř, kam zaslal ampule s krví a urgentně požadoval výsledky.

„Nemohu se vyjádřit k diagnózám konkrétních osob, porušila bych tím lékařské tajemství a mohla bych přijít o licenci," vypověděla Týdnu.cz lékařka soukromé laboratoře, která odmítla zveřejnit svou totožnost. Obává se totiž o svou existenci.

SLEDUJEME téma aféry doktora Bartáka

Má to, nebo nemá?

„Mohu však potvrdit, že jsem byla v opakovaném telefonickém kontaktu s panem Bartákem. Byla jsem naprosto šokovaná jeho nevybíravým chováním, jeho neurvalostí," popsala dále lékařka. „Naprosto bez obalu říkal: Tak má to, nebo to nemá? Jedu do zahraničí a chci tam s ní spát a potřebuju vědět, jestli to má, nebo ne. Nechci nakazit manželku, to dá přece rozum."

Týden.cz dále popisuje situaci, kdy Barták tlačil na výsledek, přičemž je jasné, že jakoukoliv pohlavní nemoc potvrdí hodnověrně až výtěr z pochvy. Jenže Barták chtěl kvůli krevním testům poslat kurýra, aby výsledky byly rychle. „Že prý nemá čas nikam nic vozit, že chce s ženou, o jejíž zdravotní stav se zajímal, ´chrápat a potřebuje vědět, jestli je zdravá´," dodal pro server zdroj.

Tato lékařka prý nyní váhá, zda se obrátí na policii. Jde totiž o lékařské tajemství a o to, že by ohrozila kolegy v laboratoři.

Oznámení podalo už pět asistentek

Trestní oznámení na internistu Jaroslava Bartáka kvůli sexuálnímu násilí podalo již pět jeho někdejších asistentek. Mladé ženy posléze pro média podrobně popsaly nechutné násilnické a sexuální praktiky svého šéfa. Ten se podle nich měnil ve zvíře na jejich společných služebních cestách do zahraničí.

Barták čelí podezření z šesti trestných činů. Jde o znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Za to mu v případě uznání viny hrozí až desetileté vězení.

Barták jakoukoli trestně právní odpovědnost odmítá. Své podřízené v médiích označil za "horizontální pracovnice", dvě dokonce za prostitutky, které moc dobře věděly, za co jim bude dvaatřicetitisícový příjem vyplácen.

Zachová prý stejnou noblesu jako paní Livia

Manželka Jaroslava Bartáka si v rozhovoru pro Blesk nepřála uvést své jméno. „Přesto všechno ho stále miluji a zůstanu jeho věrnou manželkou, a i kdyby byly jeho avantýry pravdivé, zachovám stejnou noblesu a nadhled jako paní Livia Klausová," řekla ale Blesku na dotaz, co říká na jeho avantýry.

Do rozhovoru se ale zamýchal i sám Barták. Svým dětem prý k celé aféře řekne, že si média vše na něj vymyslela. „Řeknu jim pravdu. Že si to na mě vymysleli, že je to jedna z uměle vytvořených mediálních kauz, že mě očernili, a že když se něco píše v novinách, nebo říká v televizi, že to nemusí být vždycky pravda. Také jim řeknu, že je mám rád," odvětil pak Barták za ženu na další otázku bulvárního deníku.

Holky byly součástí lví rodiny

Prozradil však, že se svou ženou seznámil na internetu.  „Zrovna teď nedávno jsme oslavili desáté výročí. Daroval jsem jí nádherný briliantový náhrdelník. Samozřejmě značkový. Koupil jsem ho ve Spojených emirátech a je z jedenadvacetikarátového zlata."

Prý používá facebook a nahrává si tam fotografie z exotických cest. „Mimo jiné se všemi pěti osobními asistentkami, které si na mě stěžují," podotkl k tomu.  „Synové je znají, ty holky byly součástí naší velké lví rodiny. Byl bych bez nich opravdu ztracený. Nyní mi nejvíce pomáhají s tou knihou. Já diktuji, oni píší do notebooku. Už máme sto stran a bude se to jmenovat: Osobní asistentky S.R.O. - zážitky erotické i exotické," řekl také Barták překvapivě.

K tématu

Prý nikdy neměl osobní asistentku starší třiceti let. "Vždy upřednostňuji zralé a šikovné slečny mezi osmnácti a pětadvaceti lety. Během mojí mnohaleté zkušenosti jsem měl takových sestřiček a asistentek... No tak dvě stě určitě. Ale nemůžu se srovnávat s borcem, jako je Karel Gott či Jan Domabyl, Čechoaustralan, který jich měl 15 tisíc," uvedl dále.

Za vším je Martina. Žárlila

Za spiknutím proti němu údajn stojí slečna Martina.

„Měla ode mne přezdívku Tunel Blanka, protože měla hodně mužů a sama to o sobě dokonce říkala. Důvodem byla žárlivost. Ona byla moje osobní asistentka a žárlila na obyčejné asistentky, které byly krásnější a mladší. Ona se bála, aby ji někdo nevystřídal. To ona na mě shromažďovala dokumenty a kopírovala složky," dodal na její účet.

Čtěte více:
V případu lékaře Bartáka mohli selhat konkrétní policisté 
Pane Havle, Klausi, Topolánku. Čtěte o muži, se kterým jste se fotili 
Před týdnem prý seřezal asistentku, v pondělí přijel za Klausem 
Šest žen promluvilo: Lékař tyran se oháněl jmény mocných 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…