Vláda bude jednat o čerpání evropských dotací po roce 2013

31.08.2011 6:22

O směřování evropských dotací po roce 2013, kdy skončí současné programové období Evropské unie, bude ve středu jednat vláda. Podle návrhu ministerstva pro místní rozvoj by peníze, které bude Česko z evropských fondů čerpat, měly pomoci například zvýšení konkurenceschopnosti české ekonomiky nebo rozvoji páteřní infrastruktury.

Vláda bude jednat o čerpání evropských dotací po roce 2013

Vyjednání co nejvyššího objemu prostředků na podporu kohezní politiky bude podmínkou optimálního využití evropských fondů pro posílení konkurenceschopnosti Česka, uvedl ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV). Cílem kohezní politiky, známé také jako politika soudržnosti, je hlavně vyrovnávat hospodářské a sociální rozdíly mezi evropskými regiony. Peníze tak díky ní plynou především zaostalým regionům a méně vyspělým členským státům.

Dalšími oblastmi, které bude chtít Česko v letech 2014 až 2020 podpořit pomocí evropských peněz, jsou kvalita a efektivnost veřejné správy, sociální začleňování, boj s chudobou a systém péče o zdraví a integrovaný rozvoj území.

Vláda má ve středu také projednat žádost ministerstva zemědělství o souhlas s uvolněním 250 milionů korun na výstavbu a obnovu infrastruktury vodovodů a kanalizací zejména v malých obcích. Mze vládu rovněž požádá o uvolnění dalších 21 milionů korun na náhrady škod, které loni zemědělcům způsobily rozsáhlé záplavy.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…