ČSSD představuje nový program. Rok před volbami

03.09.2011 7:02

Do krajských voleb zbývá ještě rok. ČSSD ale chce obhájit co největší počet ze svých třinácti hejtmanských křesel, a proto jedou do všech krajů představit svůj nový program, o kterém chtějí diskutovat s voliči. Začínají v pondělí v Ostravě.

ČSSD představuje nový program. Rok před volbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Je to kampaň, která se týká nového programu sociální demokracie. Ve všech krajských městech chceme uspořádat mítink, kde chceme diskutovat o našich čtyřech pozitivních reformách - ať už jde o daně, důchody, boj proti korupci a zdravotnictví," řekl iDNES.cz předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Dorazí i speciální hosté, třeba sociolog Jan Keller či někteří odboráři. Vše doprovodí inzeráty v novinách. Turné pak zakončí velká programová konference v Praze.

Nejbohatší firmy? Daň 30 procent

Sociální demokraté zavést progresivní zdanění u fyzických osob. ČSSD také slibuje, že vrátí sazbu DPH na původní úroveň u knih, novin, potravin a léků. Ale jen v případě, že to umožní rozpočtová situace. Daně firmám chce strana zvýšit z 19 na 21 procent a úplnou novinkou je, že chce zavést ještě další daň pro nejbohatší firmy - 30 procent.

TÉMA: Vládní reformy

U penzí chce motivovat zaměstnavatele, aby více přispívali zaměstnancům na současné dobrovolné penzijní připojištění se státním příspěvkem a do sumy vybírané na sociální pojištění navrhuje ČSSD přidávat část peněz vybraných z jiných daní.

Ve zdravotnictví strana připouští zachování pouze jediného poplatku - za stravu v nemocnici. Také v programu píše, že se nejspíš zvýší odvody na zdravotní pojištění. ČSSD také plánuje zredukovat počet zdravotních pojišťoven. ČSSD by v krajských volbách ráda obhájila nejméně deset křesel.

Čtěte dále:
Jandák k hlasovacímu sprintu: Není čas zákony nastudovat. Musím letět...
Vládní škrty: Nečas je masový vrah, říká Rath
Omezí se podpora stavebního spoření. Uspoří prý až šest miliard
DPH se zvýší od příštího roku na 14 procent. Schválili to poslanci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…